ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020

Γ. Ψυχογιός: Ψέματα μέσα στη Βουλή από τον υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ψυχογιός: Ψέματα μέσα στη Βουλή από τον υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Για ψέματα μέσα στη Βουλή κατηγόρησε τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ο βουλευτής Κορινθίας και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Σε σχέση με τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ψυχογιός διαπίστωσε ότι «και στο προσφυγικό, όσο και στο μεταναστευτικό, πολιτικά, στρατηγικά και διοικητικά μιλάμε για ένα απόλυτο μπάχαλο».

Σχολιάζοντας την απάντηση του αρμόδιου υπουργού σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκκρεμούσε από τον Ιανουάριο ο κ. Ψυχογιός δήλωσε πως «εννιά στα δέκα από αυτά που είπε ο κ. Μηταράκης στη Βουλή ήταν ψέματα και το ένα στα δέκα ήταν μαγειρεμένο. Δεν είναι δυνατόν στην ελληνική Βουλή να ακούγονται τόσα ψέματα σε μια συνεδρίαση, επειδή έχουν την υπεροπλία των διοικήσεων και των μέσων να νομίζουν ότι μπορούν να παραποιήσουν την κατάσταση».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του κόμματος σημείωσε ότι «εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε μια ισορροπία δικαιωμάτων μεταξύ προσφύγων/ μεταναστών και τοπικών κοινωνιών και στα νησιά και στην ενδοχώρα, και σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε». Από την άλλη, σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική της ΝΔ είναι ότι «παρουσιάζω μια εικόνα ότι τα πράγματα δουλεύουν πολύ καλά, από πίσω υπάρχει το απάνθρωπο και αναποτελεσματικό σκηνικό που παραβιάζει δικαιώματα και υποχρεώσεις της χώρας, και έρχονται με αυτή την αλαζονεία και ανήθικη στάση και στη Βουλή και παρουσιάζουν πράγματα που δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στα νησιά βρίσκεται υπερδιπλάσιος αριθμός προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Όπως ανέφερε ο κ. Ψυχογιός τον Ιούλιο του ’19 οι αιτούντες άσυλο στα νησιά ήταν 17.000 και σήμερα είναι 34.000.

Παράλληλα ο κ. Ψυχογιός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα θα καταδικαστεί για την κακή διαχείριση του προσφυγικού τον τελευταίο χρόνο. «Δεν μπορεί να βλέπουμε αυτά που γίνονται στις πλατείες, που είναι στόχος και στρατηγική για λόγους εξαθλίωσης και κοινωνικού αυτοματισμού και εκθέτουν τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε, ενώ μιλώντας για τα κλειστά κέντρα κράτησης έκανε λόγο και για «κατασκευαστικές διαθέσεις, με 133 εκατομμύρια ευρώ από τον εθνικό προϋπολογισμό σε τρία νησιά για τεράστιες κλειστές δομές, που θα κάνουν φυλακές ψυχών τις περιοχές αυτές».

«Είναι μια αδιέξοδη, απάνθρωπη και χωρίς καμία προοπτική λογική αυτή των κλειστών δομών και θα καταδικαστούμε και διεθνώς και στα ευρωπαϊκά όργανα» δήλωσε στη συνέχεια και έκανε λόγο για «πάρτι στο υπουργείο, με στρατιές μετακλητών που υπογράφουν εκατομμύρια απευθείας αναθέσεις από την τεχνική υπηρεσία στο Κλειδί Σερρών, στη Μαλακάσα και αλλού, χωρίς λογοδοσία και προϋποθέσεις».

Καταληκτικά ο κ. Ψυχογιός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ διακατέχεται στο προσφυγικό από την λογική του «ιδιωτικού υπουργείου, χωρίς μόνιμους υπαλλήλους και συμβασιούχους, που θα εξυπηρετεί τους ημέτερους και θα κάνει και μια πολιτική που παραβιάζει χωρίς ενδοιασμό τις υποχρεώσεις της χώρας».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο