ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Γ. Παπασπυρόπουλος: Ο Νόμος για τις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστεί


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Παπασπυρόπουλος: Ο Νόμος για τις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστεί

Την άποψη ότι ο νόμος που θέτει περιορισμούς στις διαδηλώσεις δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώργος Παπασπυρόπουλος.


Σχολιάζοντας τα όσα προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο κ. Παπασπυρόπουλος επισήμανε:

«Η αλλαγή που θα έρθει είναι ότι η κυβέρνηση θα έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ελέγξει τις πορείες. Εμείς θα το βάλουμε προς ψήφιση στους δρόμους, στους συναδέλφους, στους πολίτες της χώρας και είναι βέβαιο ότι απορριφθεί. Οι βελτιώσεις που έγιναν δεν μας ικανοποιούν καθόλου. Το Νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο στο σύνολό του. Είναι αντιδημοκρατικό, αντεργατικό, στο σύνολό του είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε διαδηλώσεις που θα γίνονται με πρόσκληση λες και είναι τραπέζι γάμου, που να τις ελέγχει η Αστυνομία για το που, από ποιον θα γίνουν, πότε και ποιος θα μπει φυλακή επειδή έγιναν. Αυτά είναι απαράδεκτα. Ο μόνος που θα ήθελε να μπει οργανωτής θα ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνησή του για να μην γίνει».

Στην συνέχεια το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας σχολίασε:  

«Στις διαδηλώσεις ποτέ δεν ξέρεις ποιοι μπορεί να παρεισφρήσουν, μπορεί να είναι αστυνομικοί με κουκούλες όπως έχουμε δει να γίνεται κατά το παρελθόν. Μπορεί να είναι άτομα άλλου χώρου που θα θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια. Το θέμα είναι ότι στους δρόμους ο λαός εκφράζει την απαίτησή του για κάποια πράγματα. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορείς να το αφαιρέσεις από κάποιον, είναι ένα διαχρονικό δικαίωμα που βοηθούσε, αν θέλετε, και την κυβέρνηση να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας».

Τέλος ο κ. Παπασπυρόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση περνάει τώρα αυτόν τον Νόμο καθώς φοβάται στο άμεσο μέλλον το ξέσπασμα της κοινωνίας για τα αντεργατικά μέτρα που λαμβάνει.

«Η κυβέρνηση, γιαυτό περνάει και τέτοια νομοσχέδια, θέλει να προλάβει τις αντιδράσεις του κόσμου. Δεν μπορεί πλέον μια κυβέρνηση να νομοθετεί σε βάρος του λαού. Αυτή η κυβέρνηση έχει ένα χρόνο που παίρνει όλα τα αντεργατικά μέτρα που θα μπορούσε να πάρει σε μια τετραετία. Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, από τον τουρισμό τα μηνύματα είναι απαισιόδοξα κι έρχεται ανεργία. Αυτό προσπαθεί να προλάβει η κυβέρνηση και να φιμώσει τον κόσμο. Ο κόσμος δεν φιμώνεται πλέον. Κατά την ταπεινή μου άποψη ο Νόμος αυτός δεν θα εφαρμοστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο