ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Κώστας Καρπέτας: Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Καρδιοθωρακοχειρουργικής αγνοείται


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κώστας Καρπέτας: Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της Καρδιοθωρακοχειρουργικής αγνοείται

Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνικού-ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς και για το Νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο περιφερειακός σύμβουλος και νομικός, Κώστας Καρπέτας.


Σε σχέση με την Καρδιοθωρακοχειρουργική ο κ. Καρπέτας σχολίασε:

«Από τον Οκτώβριο συζητήσαμε εκτός ημερησίας διατάξεως, στη λογική του κατεπείγοντος. Αποφασίσαμε την προμήθεια ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την επαναλειτουργία της καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής. Ομόφωνα τότε ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο και από τότε έχουν περίπου 10 μήνες και δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Εμείς ζητάμε ως παράταξη να δούμε τι έχει προχωρήσει και τι γίνεται με το χρονοδιάγραμμα του έργου. Είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα και είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για την υγεία των πολιτών.

Περιμένουμε τον Περιφερειάρχη να μας ενημερώσει. Θυμάστε ότι είχε έρθει ο υπουργός Υγείας και μας έλεγε ότι προχωράνε γρήγορα, ότι θα υπάρξει μια πλατφόρμα από την οποία μέσα σε πέντε μήνες θα γίνουν και οι προσλήψεις. Μας έλεγαν ότι θα τρέξουν γρήγορα και σε πέντε μήνες θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες με fast truck».  

Αναφορικά με το Νομοσχέδιο που βάζει περιορισμούς στις συναθροίσεις και διαδηλώσεις ο κ. Καρπέτας σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το πολιτικό σύστημα έχει πνιγεί σε μια κουταλιά νερό. Επί 45 χρόνια δεν υπήρχε κάποια ρύθμιση. Το Σύνταγμα αναφέρει τι γίνεται με αυτό το ατομικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Επί 45 χρόνια δεν υπάρχει Νόμος, μόνο ένα διάταγμα Δένδια υπήρχε. Δεν είναι κακό να υπάρχει ένας Νόμος δεν πρέπει να προσβάλει το νομικό και πολιτικό πολιτισμό μας. Ο Νόμος πρέπει να βάλει κριτήρια σύμφωνα με τα οποία είναι πράγματι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και πότε διαταράσσεται η οικονομικοκοινωνική ζωή.

Αυτά ο Νόμος δεν τα προβλέπει. Ο Νόμος πετάει το μπαλάκι στο Δικαστή, αντί να αναλάβει ο Νόμος την ευθύνη των διαδηλώσεων για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Διάφορα πράγματα που αναγράφονται είναι τελείως αντισυνταγματικά. Είναι σαν να αντιστρέφουμε το τεκμήριο της αθωότητας με το τεκμήριο της ανοχής.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο