ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Αντισυνταγματικά μέτρα παίρνει η ΝΔ εξαιτίας του φόβου για το κοινωνικό προσάναμμα οργής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Αντισυνταγματικά μέτρα παίρνει η ΝΔ εξαιτίας του φόβου για το κοινωνικό προσάναμμα οργής

Ο νόμος του κράτους «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» έγινε με τις ψήφους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης και σηματοδοτεί αυτό που επί χρόνια λέγεται και έχει πει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τότε που ήταν στο ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή έχει τελειώσει η Μεταπολίτευση και ότι η Μεταπολίτευση ήταν η μήτρα των όσων τρομοκρατικών και άλλων στοιχείων ζήσαμε τα επόμενα χρόνια, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης.


Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Φίλης μίλησε για την απρόκλητη βία σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών, για την Αστυνομία που κατέφυγε στα γνωστά επιχειρήματα των μολότοφ και για τις συλλήψεις ανθρώπων συλλήβδην και μάλιστα μετά το τέλος της διαδήλωσης και των επεισοδίων.

Ο βουλευτής εξήγησε ότι χθες είχαμε τους λογαριασμούς με το Σύνταγμα που θέλει να λύσει το νέο κυβερνητικό σχήμα και είχαμε την εφαρμογή, την ψήφιση ενός εφαρμοστικού νόμου του Συντάγματος που εκκρεμούσε όπως λένε επί 45 χρόνια, κάτι το ψευδές, καθώς υπήρχαν διατάγματα, νόμοι οι οποίοι το ρύθμιζαν.

Αυτός ο νόμος έχει δύο εξηγήσεις, επισήμανε ο τομεάρχης, η μια είναι η ιδεολογική, καθώς θέλουν να μας πείσουν ότι τελείωσε η Μεταπολίτευση με την έννοια της κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της υπεροχής της Δημοκρατίας απέναντι σε όλες τις άλλες λειτουργίες και σκοπιμότητες που οργώνουν τον δημόσιο βίο και αφετέρου ο φόβος γι’ αυτά που έρχονται πχ η εκτόξευση της ανεργίας όπως αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο στραγγαλισμός της Οικονομίας, η μεγαλύτερη ύφεση που θα γνωρίσει μεταπολιτευτικά η χώρα μας.

Αυτή είναι η πραγματικότητά και είναι προφανές, είπε ο κ. Φίλης, ότι στις μεγάλες ιδίως πόλεις και στο λεκανοπέδιο υπάρχει κοινωνικό προσάναμμα οργής και αυτό φοβάται η κυβέρνηση και γι’ αυτό λαμβάνει τα μέτρα αυτά, δυσφημίζοντας τους αγώνες προληπτικά δημιουργώντας ένα πλαίσιο ιδεολογικής και κρατικής καταστολής.

Η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν η κάλυψη των αστυνομικών πρακτικών καθώς όλα όσα έγιναν χθες στο πεζοδρόμιο ήταν πρόβα τζενεράλε και ταυτοχρόνως προσπάθεια διαχωρισμού των προβάτων από τα ερίφια, σε μια κατεύθυνση ότι το ΚΚΕ δεν φταίει σε τίποτα, φταίνε οι άλλοι και στους άλλους άφηνε να εννοηθεί ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Φίλης.

Είναι μια προσπάθεια δημιουργίας διαχωριστικών γραμμών, δεν περνάει βεβαίως η κατασκευή εσωτερικού εχθρού σημείωσε ο τομεάρχης και τόνισε ότι μπορεί η κρίση που ζούμε σήμερα να έχει παγκόσμιες διαστάσεις αλλά ο τρόπος που πάει να τη διαχειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πανομοιότυπος με τα μνημόνια, είναι σαν αυτό που έλεγαν παλιότερα οι δεξιοί «και αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε» και αν δεν υπήρχε η πανδημία έπρεπε να την εφεύρουν για να επαναφέρουν τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές πολιτικές του σήμερα.

Με την αναγκαία νηφαλιότητα και αγωνιστικό πνεύμα πρέπει να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις μέσα στην κοινωνία επισήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

«Χθες στη Βουλή υπήρξε μια δημοκρατική  μάχη φάνηκε σίγουρα από τις δυνάμεις της Αριστεράς απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25 φάνηκε από ένα μεγάλο τμήμα του ΚΙΝΑΛ αλλά εγώ είδα και αμφιβολίες στα πρόσωπα και στις συνομιλίες που είχα με ορισμένους βουλευτές της ΝΔ. Διότι κατάλαβαν ότι χθες – το κατάλαβε και ο Μητσοτάκης και πήγε να το διορθώσει στη δευτερομιλία του – υπήρξε μια προσπάθεια της ΝΔ να αποσείσει από πάνω της την ενοχλητική κληρονομιά της μεταπολίτευσης πάνω στην οποία εδραιώθηκε η Νέα Δημοκρατία με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή» σημείωσε ο κ. Φίλης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο