ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Θεανώ Φωτίου: Ο Νόμος των διαδηλώσεων και όσα έγιναν είναι πρόβα τζενεράλε για το μέλλον


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θεανώ Φωτίου: Ο Νόμος των διαδηλώσεων και όσα έγιναν είναι πρόβα τζενεράλε για το μέλλον

«Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» με αφορμή την συμμετοχή της, απόψε Παρασκευή, στην εκδήλωση των Οργανώσεων Μελών Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου.


Αναφορικά με την αποψινή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:00, στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου, καθώς και για την συμπλήρωση ενός έτους στην εξουσία από τη ΝΔ, η κυρία Φωτίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έχουμε πρόταση διεξόδου από τα αδιέξοδα που μας οδηγεί η ΝΔ, γιατί μπορούμε να ατενίσουμε τον μέλλον με ελπίδα και να αντιμετωπίσουμε όλες τις κακοτοπιές, την φτώχια και τη δυστυχία του ελληνικού λαού που απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης. Περιμένω το βράδυ όλο τον δημοκρατικό κόσμο και θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα. Για τις συντάξεις, που δεν επέστρεψε ο κ. Μητσοτάκης όσα είχε πει, για τις μικρομεσαίες που τους επιφυλάσσει ένα ζοφερό μέλλον και που τις εξαπάτησε, για την μεσαία τάξη, για όλα τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται αλλά και αλλοιώνει ο κ. Μητσοτάκης. Χρησιμοποιεί την κρίση της πανδημίας για να αλλάξει τη ζωή όλων μας προς το χειρότερο, για να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις, την αγορά εργασίας, να μην βοηθήσει τα νοικοκυριά, για να μην αντιμετωπίσει με τα 37δις. που αφήσαμε αυτή την μεγάλη κρίση της πανδημίας».  

Σε σχέση με τον Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή το οποίο θέτει περιορισμού στις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις η κυρία Φωτίου σημείωσε:

«Το νομοσχέδιο και όσα ακολούθησαν μέσα και έξω από τη Βουλή στη διαδήλωση είναι μια πρόβα τζενεράλε για το μέλλον. Είναι ένα νομοσχέδιο αντιδημοκρατικό που μας παραπέμπει σε χουντικές εποχές. Αντιδραστική θεσμική τομή, το χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας. Τους χαρακτήρισε υποκριτές που φέρνουν αυτό το Νομοσχέδιο, διότι όλα όσα επιχειρήματα έχουν τα κάλυπτε η ισχύουσα νομοθεσία. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση το φέρνει αυτή την στιγμή γιατί φοβάται την μεγάλη αντίδραση του λαού από όσα συμβαίνουν και από την εξαπάτησή του. Αυτό που επιχειρείται δημιουργεί για πρώτη φορά «εσωτερικό εχθρό»… Η ομιλία και η στάση της κυρίας Γεννηματά χθες στη Βουλή ήταν σαν να κυβερνά μαζί με τη ΝΔ. Επαίρετο ότι ξαναγράφτηκε το Νομοσχέδιο με το μελάνι του ΚΙΝΑΛ. Όλο αυτό το διάστημα αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ. Πιστεύω ότι είναι δέσμια της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, γι αυτό πιστεύω ότι θα έχουμε και πολιτικές εξελίξεις».

Σε σχέση με τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την αναδοχή και την υιοθεσία στην χώρα μας η κυρία Φωτίου υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε δύο φορές τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο καλός ο Νόμος καθώς ξέρει την αποδοχή που έχει στην κοινωνία. Προχθές έκανε «εγκαίνια» του ηλεκτρονικού συστήματος ενώ το σύστημα υλοποιεί το Νόμο και το εγκαινιάσαμε πέρυσι τον Απρίλιο. Κάνει επικοινωνιακή καπηλεία και από την άλλη αλλοίωση για να περάσει μια αντιδραστική αντίληψη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ενώ ο Νόμος είχε φτάσει, από πέρυσι, να έχει καταγράψει ηλεκτρονικούς φακέλους παιδιών και γονιών που είχαν εκπαιδευτεί με τον παλιό Νόμο, αντί τότε να κάνει το matching το ανακοίνωσε με διαφορά ενός χρόνου. Και αυτά αφού πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το δικό μας πρόγραμμα εκπαίδευσης των γονιών που είχε πληρώσει 61.000 ευρώ πέρυσι το Φθινόπωρο».

Τέλος, μιλώντας για την περίφημη λίστα Πέτσα και τη διανομή των 20εκ. στα ΜΜΕ από την καμπάνια της πανδημία του κορωνοϊού, η κυρία Φωτίου, είπε:

«Η αποκαλυπτική μοιρασιά 200.000 ευρώ σε όλα τα αντιπολιτευόμενα μέσα και 19,8εκ. στα συμπολιτευόμενα, νομίζω δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα, όταν ο ελληνικός λαός έδωσε το 40% στη ΝΔ. Σήμερα αυτοί που υποστηρίζουν από τα ΜΜΕ τη ΝΔ παίρνουν το 99% και αυτοί που αντιπολιτεύονται παίρνουν στις 200.000 ευρώ. Αυτή είναι η μοιρασιά που δεν άρεσε ούτε στον κ. Μαρινάκη. Άργησαν να δώσουν τη λίστα στη δημοσιότητα γιατί «μαγείρευαν» τα ποσά που είχαν δώσει σε ανύπαρκτα μέσα και γι αυτό ζητάμε τα πρώτα τιμολόγια. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτοί μεγαλολύκοι των ΜΜΕ θα τσακώνονταν όταν θα έβγαινε στο φως το τι πήρε ο καθένας γιατί κανείς δεν θα ήταν ευχαριστημένος. Η λίστα Πέτσα έχει μέλλον, δεν τελειώνει εδώ».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο