ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Γ. Τοζίδης: Πολλαπλές οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Τοζίδης: Πολλαπλές οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών

Τις επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Γ. Τοζίδης, πρώην μέλος δ.σ. ΟΛΘ Α.Ε. και πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Αρχή Λιμένων στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι το προτεινόμενο μοντέλο συναντάται μόνο στο 6% των διεθνών λιμένων.


«Τα περιφερειακά λιμάνια έχουν στη διαχείρισή τους άλλα λιμάνια και χερσαίες ζώνες που αξιοποιούνται π.χ. στον Βόλο όπου το πάρκινγκ του κεντρικού προβλήτα αποδίδει 1 εκ. έσοδα και άρα η ιδιωτικοποίηση σημαίνει ότι για 45 χρόνια επιδοτούμε τον ιδιώτη με 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο χωρίς να κάνει τίποτα» σημείωσε ακόμη μιλώντας και για τις επιπτώσεις σε άλλες δραστηριότητες, όχι καθαρά εμπορικές όπως είναι η αλιεία.

 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε στην υιοθέτηση αυτού του μοντέλου. Σημαίνει ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα. Στην Αλεξανδρούπολη το ενδιαφέρον είναι και γεωπολιτικό λόγω της θέσης του λιμανιού» πρόσθεσε αναφέροντας ότι για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Καβάλας υπάρχει αμερικάνικο ενδιαφέρον γιατί οι ΗΠΑ έχουν μείνει έξω από τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και θα θέλουν να εξυπηρετούν τους δικούς τους εμπορικούς στόχους και τις στρατιωτικές τους ανάγκες.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο