ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Θ. Μωραΐτης: Η Δεξιά επανέρχεται στο δόγμα «νόμος και τάξη» με υπογραφή Κ. Μητσοτάκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

 Θ. Μωραΐτης: Η Δεξιά επανέρχεται στο δόγμα «νόμος και τάξη» με υπογραφή Κ. Μητσοτάκη

«Η κυβέρνηση φοβάται και για αυτό νομοθέτησε αυτό το έκτρωμα και φοβάται σε μια περίοδο, που οι πολίτες πνίγονται στην ανασφάλεια και στα αδιέξοδα, που δημιουργεί η πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Επιλέγει τον δρόμο της καταστολής, το είδαμε και την Πέμπτη, αλλά είναι ένα νομοσχέδιο, που δεν βλέπω να εφαρμόζεται» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.


Θεωρεί ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση «θα δημιουργήσει μια εκτεταμένη κοινωνική αντίδραση, η οποία θα είναι χωρίς προηγούμενο. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση, με αυτή την πολιτική, με το δόγμα, το οποίο εφαρμόζει. Λυπάμαι, που το λέω αλλά η δεξιά επανέρχεται στο δόγμα νόμος και τάξη και αυτή την φορά έχει την προσωπική υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη». Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιλαμβάνεται τι έρχεται και προσπαθεί να κάμψει την αντίδραση της κοινωνίας και παίρνει τα μέτρα της, «αλλά θα τους οδηγήσουν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα».

Ο Θάνος Μωραΐτης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είδε την πανδημία ως μια ευκαιρία, που μπορεί να εκμεταλλευτεί και να χτίσει το προφίλ ενός πρωθυπουργού, που έγκαιρα πήρε μέτρα, αλλά «είδαμε σε πρώτη φάση να εργαλειοποείται η πανδημία» και τώρα μια κοινωνία, που «τα έχει εντελώς χαμένα. Η κυβέρνηση έριξε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, όχι για να μπορέσει να στηρίξει την πολιτική της στην εφαρμογή μέτρων, αλλά να στηρίξει τον πρωθυπουργό, και ήταν λογικό όλο αυτό το διάστημα να το εκμεταλλευτεί. Περνούσαν μια σειρά από αντεργατικά νομοσχέδια, διαμορφώνοντας μια σκληρή κατάσταση στην οικονομία, την μικρομεσαία επιχείρηση».

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας, όπου πιστεύει ο κ. Μωραΐτης, ότι ο πολίτης θα αντιληφθεί με τι κυβέρνηση έχει να κάνει, και εκεί εκτιμά ότι θα δούμε τις αλλαγές στις δημοσκοπήσεις. «Θα δείτε μια αντίσταση από τον ελληνικό λαό σε αυτές τις πολιτικές, που δεν θα έχει προηγούμενο» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η δύναμη του λαού και των νέων ανθρώπων, των εργαζομένων, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα βγουν στον δρόμο, για να αντισταθούν.

«Εμείς καλούμαστε να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, να πάμε στον κόσμο, να ξεδιπλώσουμε το εναλλακτικό σχέδιο, που έχουν ανάγκη οι πολίτες, απέναντι σε ένα σχέδιο και σε μια κυβέρνηση, που έρχεται και ισοπεδώνει τα πάντα και εκτιμώ ότι αυτή τη μεγάλη μάχη μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους, για να την κερδίσουμε» ανέφερε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο