ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

«Πιάστε το νήμα των κυρώσεων που ετοίμασαν Τσίπρας-Αναστασιάδης, κ. Μητσοτάκη»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πιάστε το νήμα των κυρώσεων που ετοίμασαν Τσίπρας-Αναστασιάδης, κ. Μητσοτάκη»

Έστω και με ένα χρόνο εκκωφαντική... καθυστέρηση, ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει επιτέλους να πιάσει το νήμα των οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία, αυτές που προετοίμασαν Τσίπρας και Αναστασιάδης, ώστε να αποφύγουμε χειρότερες εξελίξεις, η Ευρώπη πρέπει να περάσει από τα λόγια στις πράξεις, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Ν. Σβέρκο.


Μέχρι στιγμής οι ισχυροί του πλανήτη καταδικάζουν με δηλώσεις, είπε ο κ. Παπαδημούλης, αλλά προς το παρόν είναι μόνο λόγια -και υπάρχουν και «εκκωφαντικές σιωπές» όπως π.χ. από τον Τραμπ, τον Πούτιν, κτλ. Τώρα είναι η ώρα, έστω και με εκκωφαντική... καθυστέρηση, ο Κ. Μητσοτάκης να πιάσει το νήμα της ενεργοποίησης οικονομικών κυρώσεων, από εκεί που το άφησαν Τσίπρας και Αναστασιάδης ένα χρόνο πριν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επιβάλει -με ομόφωνες αποφάσεις στο Συμβούλιο- οικονομικές κυρώσεις, τώρα είναι η ώρα αυτές οι κυρώσεις να συνεχιστούν και ενταθούν, για την αποτροπή χειρότερων εξελίξεων.

H νέα προκλητική κίνηση Ερντογάν είναι ακόμη μία μονομερής έμπρακτη αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Τουρκία δεν είναι πια κοσμικό κράτος, δεν σέβεται καταστάσεις. Και αυτό δένει με τα σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε κίνδυνο θερμών επεισοδίων. Αυτή την ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να βάλει τις κυρώσεις στο τραπέζι, αλλά με τρόπο που να φέρει αποτέλεσμα. Οφείλει επίσης να ξαναποκτήσει η Ελλάδα ενεργή, παρεμβατική, αποτελεσματική εξωτερική πολιτική, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, αφού πρώτα λύσει τα του οίκου της και προχωρήσει επιτέλους όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ζήτησε με επίστολή του προς τους προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών κ.κ. Φον ντερ Λάιεν (Κομισιόν), Μισέλ (Σύμβούλιο της Ευρώπης), Σασόλι (Ευρωκοινοβούλιο) και τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών κ. Μπορέλ «πέρα από δηλώσεις να κάνουν και πράξεις» συντονισμένα στην ΕΕ, ώστε να υποχρεωθεί ο Ερντογάν να αναιρέσει την απόφαση για την Αγία Σοφία. Είναι απόφαση προκλητική όχι για την Ελλάδα αλλά για την παγκόσμια κοινότητα και κλιμακώνει προηγούμενες κινήσεις, όπως οι εξαγγελίες για παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή και ελληνική ΑΟΖ, την παραβίαση των διεθνών αποφάσεων για την Λιβύη, κτλ., όπως υπογράμμισε.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο