ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Κ. Μάρκου: Λάθος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ να μιλά για αντίποινα για την Αγ. Σοφία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μάρκου: Λάθος της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ να μιλά για αντίποινα για την Αγ. Σοφία

«Είναι μια απαράδεκτη απόφαση και πρέπει να αντιμετωπιστεί στο διεθνές πλαίσιο, το πολιτισμικό, των ρόλων, που έχει πλέον η διεθνής κοινότητα, να προστατεύσει τα μουσεία παγκόσμιας κληρονομιάς» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, αλλά και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την απόφαση του Τ. Ερντογάν.


«Η Τουρκία έχει πάρει την ευθύνη της διαμόρφωσης της ατζέντας και αυτό οφείλεται και στον ρόλο της κυβέρνησης» σχολίασε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζοντας ότι «είναι τελείως λάθος, ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, όπως ο κ. Βορίδης, να δηλώνουν να κάνουμε και εμείς αντίποινα για το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Είναι τραγικές αυτές οι προτάσεις, αν λέγονται από ανεύθυνους πολίτες, μπορούν να ακουστούν με την ευθύνη, που έχει ο καθένας, αν λέγονται όμως από υπουργούς της κυβέρνησης, οικοδομούν μια πολύ κακή αντίληψη στα πράγματα, η οποία θα είναι μια παγίδα, όπου ο Ερντογάν τη θέλει».

Εξήγησε λοιπόν ότι με την κίνησή του ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί για πολιτικούς λόγους, που αφορούν το εσωτερικό της χώρας του και «στο διεθνές πεδίο θέλοντας να δείξει ότι είναι η κυρίαρχη φυσιογνωμία των Ισλαμικών χωρών. Αν εμείς ενταχθούμε σε αυτή την λογική, απλά θα παίξουμε το παιχνίδι του».

Για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ο κ. Μάρκου στάθηκε στο αφήγημα της ΝΔ, που θέλει να το περάσει και στις κοινωνίες, ότι με το νόμο αυτό θέλει να προστατεύσει την εμπορική δραστηριότητα του κέντρου της Αθήνας. «Η ΓΣΕΒΕΕ, οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των επιχειρηματιών του κέντρου της Αθήνας, βγήκαν και δήλωσαν την αντίθεσή τους, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Οι έμποροι και οι επιχειρηματίες του κέντρου, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και όχι από τις διαδηλώσεις. Θα το καταργήσουμε στην πράξη».

Όσον αφορά τα επεισόδια, που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, ημέρα ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι «έγινε σκοπούμενα για να προσθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ ένα επιχείρημα στη αίθουσα της Βουλής, ότι «να κοιτάξτε τι γίνεται με το υπάρχον καθεστώς» και βεβαίως να εξυπηρετήσει το αφήγημα του κ. Χρυσοχοϊδη του «νόμου και τάξη», όπως αυτός το εννοεί».

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση κατέθεσε δύο νέες τροπολογίες, όπου με την πρώτη, θεσμοθετούν για την Πολιτική Προστασία 28 νέες θέσεις μετακλητών υπαλλήλων με ετήσιο κόστος για τους Έλληνες φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), 1 εκατομμύριο ευρώ. «Αυτή την στιγμή, πλην των καινούργιων, που έρχονται, οι μετακλητοί είναι περίπου 2.700. Αυτό είναι το κράτος, που οικοδομεί ο κ. Μητσοτάκης, που στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο αριθμός των μετακλητών ήταν γύρω στους 600, όπου οι απολαβές τους ήταν μικρότερες και με την προϋπόθεση να υπάρχει πτυχίο ανώτατης σχολής. Ο Κ. Μητσοτάκης αύξησε τον μισθό τους και κατήργησε την προϋπόθεση του πτυχίου ΑΕΙ».

Με τη δεύτερη τροπολογία αφαιρούν από την ΕΥΠ τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών και τη μεταφέρουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Που είναι το επιτελικό κράτος, που από την πρώτη στιγμή ανάληψης της κυβέρνησης ήξερε τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει; Κάθε μέρα έρχονται και αλλάζουν με τροπολογίες, που και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Που είναι λοιπόν η έτοιμη πολιτική, που είχε οικοδομήσει η ΝΔ να αναλάβει, να υλοποιήσει η κυβέρνηση; Πουθενά» ανέφερε ο κ. Μάρκου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο