ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Γ. Αμανατίδης: Η ΝΔ ασκεί εξωτερική πολιτική της αδράνειας και του εφησυχασμού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Αμανατίδης: Η ΝΔ ασκεί εξωτερική πολιτική της αδράνειας και του εφησυχασμού

Για αναποφασιστικότητα και λάθος μηνύματα σε σχέση με την προκλητικότητα της Τουρκίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο.


Όπως σημείωσε ο κ. Αμανατίδης, είναι απαραίτητη η ενημέρωση των εθνικών επιτροπών της UNESCO, ενώ διαπίστωσε ότι «υπάρχει ένα συνολικό πρόβλημα από τότε που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση. Με την αναποφασιστικότητα τους και τα λάθος μηνύματα και τις αμφισημίες αλλά και με την καθυστέρηση σε σχέση με την επέκταση των κυρώσεων».

Παράλληλα έκανε λόγο για «πολιτική της αδράνειας και του εφησυχασμού», με την οποία όπως είπε «υπήρξε και επιδείνωση των σχέσεων των δύο χωρών».

«Το ζήτημα της Αγ. Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό αλλά παγκόσμιο ζήτημα. Η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα θέματα της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που θα έχει και απτά αποτελέσματα. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τα αντιφατικά μηνύματα που έστειλε στην απέναντι πλευρά όλο το προηγούμενο διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά με την διαχρονική στάση της Τουρκίας ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι «η εργαλειοποίηση του ζητήματος της Αγίας Σοφίας από την ηγεσία της Τουρκίας είναι μια προσπάθεια που είχε γίνει και το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο δεν ευοδώθηκε. Θεωρώ ότι οι κινήσεις οι οποίες έγιναν και από την ελληνική κυβέρνηση εκείνο το διάστημα έφεραν αποτέλεσμα».

«Η ρητορική του κ. Ερντογάν και η πρακτική του πλέον σε ένα τέτοιο θέμα οφείλεται και στην αποδυνάμωση του στο εσωτερικό και στην προσπάθεια να στραφούνε τα φώτα της κοινής γνώμης της χώρας σε ένα τέτοιο θέμα, παρά στα οικονομικά και κοινωνικά του προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε ότι η προκλητική εργαλειοποίηση του ζητήματος, γίνεται κατά παράβαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας ως μέλους της UNESCO, και απέναντι στην διεθνή κοινότητα για την αλλοίωση του συμβολισμού και του χαρακτήρα ενός τέτοιου μνημείου και κατά του θρησκευτικού συναισθήματος των απανταχού χριστιανών.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο