ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Γ. Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι σκοταδιστές κ. Ζέρβα;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπουτάρης: Ποιοι είναι οι σκοταδιστές κ. Ζέρβα;

Τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα περί σκοταδιστών όσων προσφεύγουν στο ΣτΕ για την διάσωση των αρχαιοτήτων στο μετρό Θεσσαλονίκης σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» τονίζοντας ότι «δε μπορείς να αρνείσαι το δικαίωμα που έχω σαν πολίτης όταν οι ενέργειες του κράτους προσβάλλουν την προσωπικότητά μου. Δεν μπορείς να τους χαρακτηρίζεις σκοταδιστές».


Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι υπάρχει λύση τεχνική για τη κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου υπενθυμίζοντας και την τελευταία παρουσίαση της «από τον εγνωσμένης αξίας διεθνώς Π. Βέττα». «Η λύση αυτή προβλέπει ουσιαστικά τη λειτουργία του μετρό πριν από το τέλος του 2023» πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να πω κάτι για τα αυτονότητα, όταν υπάρχει τεχνική λύση και όταν ο αρχαιολογικός νόμος λέει ότι απαγορεύεται η απόσπαση. Που είναι ο σκοταδισμός;» διερωτήθηκε.

Μίλησε, ακόμη, για την εσφαλμένη σύγκριση στην οποία προέβη ο νυν δημάρχος Κ. Ζέρβας μεταξύ του σταθμού της Αγ. Σοφίας με την Βενιζέλου προκειμένου να υπερασπιστεί την απόσπαση των αρχαιοτήτων.

Ο Γ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι στην Αγ. Σοφία μετακινήθηκε μία κρίνη που ήταν δύο μεγάλα κομμάτια και η τα ευρήματα της Εγνατίας οδού που αποσπάστηκαν και δε χωρούν να ενταχθούν πια. «Δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση της Αγ. Σοφίας με την Βενιζέλου. Η Αγ. Σοφίας είναι ένα σύνολο αυτόνομο αλλά τα ευρήματα της Βενιζέλου αναδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τότε που έγινε. Είναι μοναδικό στον κόσμο το εύρημα αυτό» κατέληξε.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο