ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Στ. Κούλογλου: Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης έχει πνιγεί στο Αιγαίο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στ. Κούλογλου: Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης έχει πνιγεί στο Αιγαίο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα άσκησε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έχει δώσει «πράσινο φως» στον Ερντογάν».


Ο κ. Κούλογλου χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών της Ε.Ε. να μην υπάρξουν κυρώσεις για την Τουρκία, «δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει την ευκαιρία να ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, και δε θέλει να ζητήσει κυρώσεις, αρνείται πεισματικά να το κάνει εδώ και πολύ καιρό παρά τις Τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες».

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ανοίξει τον δρόμο, είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκές αποφάσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά η σημερινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κινείται διαφορετικά, και αυτή η υποχωρητικότητα είναι που έχει πολλαπλασιάσει τις τουρκικές προκλήσεις, έχει δώσει το «πράσινο φως» να πολλαπλασιάσει τις προκλήσεις».

«Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης έχει πνιγεί στο Αιγαίο, αυτό συνέβαινε πάντα με την δεξιά και συνέβη και τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε τώρα να μετατρέψει την Αγ. Σοφία σε τζαμί ο κ. Κούλογλου ανέφερε ότι «ο Ερντογάν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, και έχει απέναντι του μια ελληνική κυβέρνηση που είναι υποχωρητική και προβλέψιμη». Σημείωσε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και στην πρόσφατη συνομιλία του με τον κ. Ερντογάν δεν φαίνεται να έθιξε το θέμα της Αγ. Σοφίας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρόκειται για την πιο ανίκανη και διεφθαρμένη κυβέρνηση σε όλα τα θέματα από την μεταπολίτευση και μετά».

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας την χαρακτήρισε «περιορισμένη σε λεκτικές διατυπώσεις και δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν παραπάνω κινήσεις και μέτρα και αυτό δεδομένου της στάσης της ελληνικής πλευράς».

«Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, προφανώς, και αυτά που λένε ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης που θέτουν το θέμα σε ελληνοτουρκική βάση δείχνουν πόσο προς τα δεξιά έχει πάει η Νέα Δημοκρατία και έχει μέσα τέτοιες φωνές οι οποίες είναι ακροδεξιές. Το θέμα είναι διεθνές και έτσι πρέπει να το διατηρήσουμε» τόνισε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο