ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

«Πληροφόρηση στο κοινό και αντίσταση» για την κατάργηση των καλλιτεχνικών στο Λύκειο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πληροφόρηση στο κοινό και αντίσταση» για την κατάργηση των καλλιτεχνικών στο Λύκειο

Δράση ώστε να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επιπτώσεις της κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί σε συντονισμό με τους άλλους φορείς που πλήττονται άμεσα/ έμμεσα. Παράλληλα, διεκδικούν την ανάκλησή της σχετικής απόφασης της ακόμη και με ένδικα μέσα. Για το θέμα μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, Ζωή Χατζή.


Η κα Χατζή χαρακτήρισε «απαράδεκτη», «αντισυνταγματική» και «αιφνιδιαστική, χωρίς καμία τεκμηρίωση» την απόφαση που ελήφθη σημειώνοντας πως «δεν δόθηκε καμία απάντηση προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» και καταλόγισε στην κυβέρνηση «ψέματα και υποκρισία».

Η ίδια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας πως θα χαθούν θέσεις και θα αλλάξουν οι συνθήκες εργασίας. Επίσης μετέφερε την στενοχώρια των παιδιών για την εξέλιξη αυτή, αλλά και την κάθετη αντίθεση των γονιών.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων έκανε λόγο για «ακατανόητη» επιμονή της κυβέρνησης παρότι έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει καθολική συσπείρωση του κόσμου σε σχέση με το θέμα, ακόμη και άνθρωποι που είναι στη δική τους πολιτικής τοποθέτησης είναι αντίθετοι».

Παράλληλα, επισήμανε πως έχει υπάρξει προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο, αλλά «δεν μας δέχονται εδώ και πάρα πολύ καιρό», «ζητήσαμε να γίνουμε δεκτοί από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουμε πάρει απάντηση, τα έχουμε θέσει τα αιτήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση σε συντονισμό και με άλλους φορείς συνεχίζουν την καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου που έχουν ξεκινήσει ταυτόχρονα με άλλες δράσεις. Επίσης, αγωνίζονται –και νομικά- για την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που καταργεί την Τέχνη από το Λύκειο. Με «πληροφόρηση στο κοινό και αντίσταση» συνεχίζουν.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο