ΥΓΕΙΑ | Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Στρ. Πλωμαρίτης: Καμία προετοιμασία δεν έγινε στα νοσοκομεία για νέο κύμα κορονοϊού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στρ. Πλωμαρίτης: Καμία προετοιμασία δεν έγινε στα νοσοκομεία για νέο κύμα κορονοϊού

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στα νοσοκομεία όσον αφορά στην προετοιμασία τους για το ενδεχόμενο νέου κύματος κρουσμάτων κορονοϊού δηλώνει μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ο γιατρός και πρώην διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης.


«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον Φεβρουαρίο του 2020. Η κυβέρνηση έκανε το λοκντάουν και καλά έκανε, οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν κατευθύνσεις για να κερδίσουμε χρονο να προετοιμαστεί το ΕΣΥ και να μην καταρρεύσει από μαζική εισδοχή ασθενών με covid» σημείωσε τονίζοντας ότι αντίθετα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, η κυβέρνηση προχώρησε σε 4.000 προσλήψεις συνολικά διοικητικού προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών με ετήσιες συμβάσεις. Ελάχιστα είναι και τα νέα κρεβάτια ΜΕΘ στα δηυμόσια νοσοκομεία.

Αγωνία, όμως, υπάρχει σύμφωνα με τον ίδιο, και για την προμήθεια υλικών και μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία καθώς τα απαραίτητα μέσα δίνονται ακόμη με φειδώ.

«Υπάρχει φόβος να ξαναβρεθούμε στο ίδιο το σημείο πριν ξεκινήσει το λοκντάουν» δήλωσε ακόμη ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην μελέτη που έκανε το ΑΠΘ στα λύματα της Θεσσαλονίκης και η οποία καταλήγει στην εκτίμηση ότι το νέο κύμα κρουσμάτων θα εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο