ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Φ. Κουβέλης: Αδικαιολόγητη η επίθεση αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών - στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Κουβέλης: Αδικαιολόγητη η επίθεση αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών - στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπαστυνόμος που κατηγορείται, υπερασπίστηκε τον Άγγελο Γκόγκογλου μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχτηκε τόσο ο 67χρονος άνδρας, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, όσο και άλλοι παρευρισκόμενοι καθώς αποχωρούσαν από τη διαδήλωση στις 9 Ιουλίου με το μπλοκ του κόμματος, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο δικηγόρος και αρμόδιος Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Φώτης Κουβέλης.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζεται το γραφείο τους και εξήγησε ότι εμφανίστηκε ο υπαστυνόμος στον εισαγγελέα αυτοβούλως και αφέθηκε ελεύθερος και αυτό είναι, όπως είπε, χαρακτηριστικό της πρώτης αξιολόγησης την οποία έκανε ο δικαστικός λειτουργός που παρέπεμψε την υπόθεση προκειμένου να δικαστεί σε δικάσιμο στις 3 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κ. Κουβέλης θύμισε ότι ο κ. Γκόγκογλου δέχτηκε επίθεση από μηχανή που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, στην οποία επέβαιναν αστυνομικοί, της Ομάδας «Δράση» της ΕΛΑΣ και γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση του συγκεκριμένου αστυνομικού. Οι αστυνομικοί δεν πέτυχαν τον στόχο τους με αποτέλεσμα να μη θρηνήσουμε και θύματα με τραυματισμούς κ.ά., εξήγησε ο πρώην υπουργός.

Μεγάλος αριθμός μαρτύρων βεβαιώνει ότι δεν υπήρχε καμιά παράνομη ενέργεια από την πλευρά του υπαστυνόμου, ο οποίος ήταν σε συγκεκριμένη διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να παρακολουθεί και να προστατεύει τα στελέχη ή και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στη διαδήλωση κατά του νόμου για την περιστολή του δικαιώματος στη συνάθροιση, εξήγησε ο κ. Κουβέλης.

O πρώην υπουργός διέψευσε και τα όσα λέγονται και γράφονται περί παρεμπόδισης σύλληψης, καθώς η επίθεση των αστυνομικών ήταν τελείως απόκλητη και από τους διαδηλωτές δεν είχει γίνει καμιά παράνομη ενέργεια ούτε έγινε κάποια βιαιότητα από τον αστυνομικό που κατηγορούν, καθώς αμέσως έβγαλε την ταυτότητα του, δήλωσε την ιδιότητα του και εξήγησε στον αστυνομικό ο οποιος τον κατήγγειλε, ποια ήταν η παρουσία του εκεί και που αποσκοπούσε. 

Βέβαια είδαμε όλα αυτά να σέρνονται και να αποτελούν και επικοινωνιακό υλικό Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επισήμανε ο κ. Κουβέλης ο οποίος αναφέρθηκε στις βιαιότητες αστυνομικών αυτής της ομάδας, που επανασυστήθηκε από τη ΝΔ η οποία είχε διαλυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των πρακτικών της, τη βιαιότητα, την υπερβολική επιθετικότητα εναντίον διαδηλωτών και των σοβαρών τραυματισμών, τους οποίους προκαλούσαν με τις μηχανές που τους παρέχει η ΕΛΑΣ.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο