ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Φ. Κούβελα: Οι σεξιστικές επιθέσεις πρέπει να καταγγέλλονται


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Κούβελα: Οι σεξιστικές επιθέσεις πρέπει να καταγγέλλονται

Στην ανάγκη οι γυναίκες που είναι δημόσια πρόσωπα να καταγγέλλουν σεξιστικές συμπεριφορές σε βάρος τους, ώστε να δίνουν παράδειγμα και να στηρίζουν έμμεσα όσες γυναίκες δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, αναφέρθηκε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.


Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκαν τις τελευταίες ημέρες γυναίκες βουλευτίνες η κ. Κούβελα διαπίστωσε πως «όταν αφορά γυναίκες πολιτικούς βλέπουμε να δέχονται σεξιστικές επιθέσεις, όχι με βάση την δράση τους ως πολιτικά πρόσωπα αλλά ως γυναίκες, προκειμένου να τις χτυπήσουν χρησιμοποιούν το φύλο». «Προσπαθούν με αυτούς τους τρόπους να προσβάλουν τις γυναίκες πολιτικούς, να διαβάλουν την προσωπικότητα τους, μη τολμώντας να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα σε αυτά που πρεσβεύουν οι γυναίκες πολιτικοί», συμπλήρωσε.

«Είναι και ένας τρόπος να εμποδίσουν τις γυναίκες να ασχολούνται με την πολιτική, να έχουν αντίλογο και να μην αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. Με δολοφονία χαρακτήρων, ψέματα και χυδαιότητα» τόνισε στη συνέχεια η κ. Κούβελα, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να μας δειλιάζει, γι’ αυτό και πέρα από την καταγγελία οι δύο βουλευτίνες προσέφυγαν και στη δικαιοσύνη».

Σε σχέση με τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες στην ελληνική κοινωνία η κ. Κούβελα δήλωσε ότι «οι γυναίκες που δεν είναι δημόσια πρόσωπα και δέχονται τέτοιες επιθέσεις για διάφορους λόγους και μέσα από το διαδίκτυο, βρίσκονται σε αδύναμη θέση και μπορεί ακόμα και να εμποδιστούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Άρα έχει μεγάλη σημασία οι επώνυμες γυναίκες να βγαίνουν, να καταγγέλλουν τις επιθέσεις και να πηγαίνουν στη δικαιοσύνη, δίνοντας το παράδειγμα και στηρίζοντας τις γυναίκες αυτές που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη «η Πολιτεία με δράσεις και πολιτικές να βοηθάει τις γυναίκες και να μπορούν να βγαίνουν να καταγγέλλουν και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο