ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Τ. Πετρόπουλος: Μόνο με νόμο η ΝΔ θα αποδείξει ότι θα δώσει σε όλους τ’ αναδρομικά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Τ. Πετρόπουλος: Μόνο με νόμο η ΝΔ θα αποδείξει ότι θα δώσει σε όλους τ’ αναδρομικά

Το ΣτΕ με την τωρινή του απόφαση του σχετικά τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις επί Βρούτση και Κουτρουμάνη οριστικοποίησε με μια πολύ στέρεη άποψη την επιλογή που κάναμε για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς κρίθηκε ότι πραγματικά στηρίχθηκε με βάση τις αναλογιστικές μελέτες συνταγματικά επιτρεπτές, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο εργατολόγος και πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,Τάσος Πετρόπουλος.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι αναδρομικά παίρνουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει για το κόψιμο συντάξεων τους (και δώρων, επιδομάτων κτλ) από τους υπουργούς Κουτρουμάνη και Βρούτση αλλά μόνο όσοι είχαν κάνει προσφυγές για εκείνη την περίοδο 2012-2015. Μεταγενέστερη αγωγή δεν μπορεί να ασκηθεί για τότε.

Για την περίοδο 1η Ιουλίου 2015 μέχρι την 13η Μαΐου του 2016 θα λάβουν αναδρομικά γι’ αυτούς τους 11 μήνες όσοι έκαναν αγωγές και μπορούν να κάνουν και σήμερα οι συνταξιούχοι εκ των υστέρων.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι μόνο αν υπάρξει νόμος ότι θα λάβουν όλοι τα αναδρομικά που τους αναλογούν δεν θα χρειαστεί να κάνουν προσφυγή και όσο δεν υπάρχει νόμος πρέπει να το κάνουν και επειδή το τέλος του μήνα πλησιάζει πρέπει να προσφύγουν στη διαδικασία αυτή.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αναπληρώνει απώλειες των συνταξιούχων. Μόνο τον Δεκέμβρη του 2017, όπως είπε, επέστρεψαν 305 εκατ. ευρώ από εισφορές ασθενείας στους συνταξιούχους, που καταβάλλονταν - κακώς - διότι υπολογίζονταν στις υψηλές συντάξεις του 2011 πριν τις περικοπές. Τον Μάιο του 2018 έδωσαν 48 εκατ. ευρώ από τη διαφορά στις κρατήσεις του ΑΚΑΓΕ και έδωσαν 980 εκατ. ευρώ, 13η σύνταξη κατά την αναλογία που δόθηκε. 

Μάλιστα μεταξύ άλλων επισήμανε τη συνεπή κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στις δεσμεύσεις του, θυμίζοντας ότι αυξήθηκαν 620.000 κύριες συντάξεις με τον επαναϋπολογισμό τους τον Γενάρη του 2019.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο