ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Γ. Τάσιος: Κατάρρευση των τουριστικών αφίξεων – Αναγκαία τα εμπροσθοβαρή μέτρα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Τάσιος: Κατάρρευση των τουριστικών αφίξεων – Αναγκαία τα εμπροσθοβαρή μέτρα

Για την αναγκαιότητα των εμπροσθοβαρών μέτρων από εδώ και στο εξής καθώς οι ξενοδόχοι έβαλαν πλάτη, άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους ακόμα και με μηδενικές πληρότητες, εντούτοις το φοβικό κλίμα που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στο εξωτερικό έχει προκαλέσει κατάρρευση των τουριστικών αφίξεων και αβεβαιότητα για το μέλλον, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.


Ο κ. Τάσιος στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι οι πραγματικοί αριθμοί στις αφίξεις βάζουν στο περιθώριο την όποια αισιοδοξία υπήρχε και αυτό γίνεται κατανοητό και από τα μέτρα που λαμβάνονται στα χερσαία σύνορα αλλά και από τον λίγο κόσμο που φτάνει αεροπορικώς στη χώρα μας καθώς όπως σημείωσε είναι ελάχιστες οι κρατήσεις που δεν έχουν ακυρωθεί.

Ο εκπρόσωπος των ξενοδόχων τόνισε την ανάγκη στήριξης του κλάδου συνολικά και φυσικά των εργαζόμενων ώστε να αντέξουν τον επόμενο χειμώνα καθώς για παράδειγμα βρίσκονται σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των ξενοδοχείων. 

H πληρότητα των ξενοδοχείων στην ηπειρωτική χώρα δεν ξεπερνάει το 25% στις μεγάλες πόλεις και στη νησιωτική χώρα είναι στο 10%, εξήγησε γι` αυτό και το κυρίαρχο για εκείνους είναι τι θα γίνει τον χειμώνα. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο