ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Μ. Γιαννάκου: Ελπίζω με την βοήθεια Γαλλίας & Γερμανίας να ληφθούν αποφάσεις ισορροπημένες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μ. Γιαννάκου: Ελπίζω με την βοήθεια Γαλλίας & Γερμανίας να ληφθούν αποφάσεις ισορροπημένες

Την ελπίδα της με την βοήθεια των «μεγάλων» της ΕΕ να επιστρέψει ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των κρατών μελών και να ληφθούν ισορροπημένες αποφάσεις για την στήριξη κάθε ενός από αυτά σε σχέση με την πανδημία, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, η κα Γιαννάκου σχολίασε ότι η πρόταση της Κομισιόν για 500 δισ. ευρώ και 250 δισ. ευρώ δάνεια είναι ισορροπημένη, αλλά είναι οι «συνεισφέροντες» της ΕΕ που αναζητούν όρους και προϋποθέσεις που θα εμποδίσουν τις χώρες του Νότου να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά όπως πρέπει. Και είναι η πρώτη φορά στην ΕΕ αυτό που ακούγεται τα τελευταία χρόνια για «συνεισφέροντες» και «απολαμβάνοντες». Xώρες όπως η Ολλανδία και όλη η Benelux ήταν οι υπερασπιστές του ευρωπαϊκού ονείρου, τώρα συμπεριφέρονται τελείως διαφορετικά, είναι πολύ δυσάρεστο. Ελπίζω ότι θα συνέλθουν και με την βοήθεια και της Γαλλίας και της Γερμανίας θα ληφθούν αποφάσεις ισορροπημένες, να φανεί ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των κρατών μελών.

Στο μέτωπο των τουρκικών προκλήσεων που συνεχίζουν να κλιμακώνονται, με τελευταία κίνηση την χρήση της Αγίας Σοφίας ως τέμενος, η κα Γιαννάκου είπε ότι πρέπει να επιμείνουμε για να επιβληθούν κυρώσεις. Συνολικά, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μπορεί να έχουν οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία που είναι μεγάλη χώρα και παράγει και καταναλώνει, αλλά από την άλλη να μην ξεχνάμε και ότι το 75% των προϊόντων της Γερμανίας καταναλώνεται στην Ευρώπη. Μπορεί η Ευρώπη να θεωρείται «ήπια δύναμη» αλλά μέσα σε μία τέτοια διεθνή κατάσταση με τόσους καινούργιους παίχτες και την Δύση να μην είναι αυτό που ήταν, για να κρατηθεί ισχυρή θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ίσως με οικονομικό κόστος, αλλά που θα βλέπουν στρατηγικά στο μέλλον. Δεν μπορεί να απειλεί η Τουρκία να απειλεί ότι θα παραβιάζει χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, κτλ., να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο