ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Κ. Μπάρκας: Πρέπει να υπερασπιστούμε τους Έλληνες δικαστές συνολικά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Μπάρκας: Πρέπει να υπερασπιστούμε τους Έλληνες δικαστές συνολικά

Η δίωξη της εισαγγελέα Διαφθοράς μετά την προαναγγελία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη είναι ένα ακόμη χτύπημα στην Δημοκρατία, ο κόσμος όλο και περισσότερο αναρωτιέται ποιος θα βοηθήσει τον ίδιο εάν βρεθεί σε τέτοια θέση, πρέπει να υπερασπιστούμε όχι την κα Τουλουπάκη αλλά συνολικά τους Έλληνες δικαστές, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Η επίσημη μετάφραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν σε συνδιαλαγή με την Novartis που απέφερε κέρδη στην τελευταία και τώρα άνθρωποι που φέρονται να εμπλέκονται προσπαθούν να καλύψουν το σκάνδαλο, είπε ο κ. Μπάρκας. Η απόφαση για ποινική δίωξη της εισαγγελέα Διαφθοράς κας Τουλουπάκη είχε προαναγγελθεί υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε πει ότι πρέπει να πάει φυλακή με βάση την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης, που τότε δεν υπήρχε μετάφρασή της.

Πρέπει να υπερασπιστούμε όχι το πρόσωπο της Τουλουπάκη, αλλά των Ελλήνων δικαστών συνολικά. Να διεκδικήσουμε την απόδοση Δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ο κόσμος ήδη βλέπει αυτά τα πράγματα και λέει «αν βρεθώ εγώ σε τέτοια θέση, πώς θα βρω το δίκιο μου; Ποιος θα με βοηθήσει;». Όπως και στο σκάνδαλο της Siemens, έτσι και στο σκάνδαλο της Novartis εμπλέκεται ο ίδιος πολιτικός χώρος. Η προσπάθεια της ΝΔ να κουκουλώσει το σκάνδαλο και να ρίξει την ευθύνη σε κάποιους γιατρούς, νομίζω θα πέσει στο κενό, όπως εκτίμησε.

 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο