ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Θ. Παπαχριστόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει πραξικοπήματα για ψύλλου πηδημα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Παπαχριστόπουλος: Η κυβέρνηση κάνει πραξικοπήματα για ψύλλου πηδημα

Είναι απίστευτα όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αδ. Γεωργιάδης να προαναγγέλλει δίωξη Τουλουπάκη, μετά από πόρισμα του εισαγγελέα που σε δύο ημέρες έδωσε προστασία από παραπομπή για τα στημένα στον Β. Μαρινάκη, η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ για «σκευωρία» όταν στις ΗΠΑ οι αποφάσεις μιλούν για 310 εκατ. ευρώ σε government officials, είναι πραξικοπήματα, το ξέρουν ότι δεν μπορούν να σταθούν άλλο, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Ο κ. Παπαχριστόπουλος ξεκινώντας αναφέρθηκε στο ποιος είναι αυτός ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που αναστατώνει όλη την ελληνική κοινωνία με την πρότασή του για δίωξη της κας Τουλουπάκη. Όπως είπε, ο κ. Ζαχαρής είναι... συμπτωματικά αυτός που είχε κάνει δεκτό σε χρόνο ρεκόρ δύο ημερών το αίτημα αναίρεσης του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το βούλευμα των Εφετών το 2018 για παραπομπή του για τα «στημένα». Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, το ποινικό τμήμα του ΑΠ απέρριψε την αναίρεση Ζαχαρή, οπότε παραπέμφθηκαν οριστικά σε δίκη Μαρινάκης και λοιποί. Η κα Τουλουπάκη (όπως πριν η κα Ζαμανίκα) ήταν επίσης η αιτία που ελέγχθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς «ξεφάφτηκαν» από το γραφείο της κας Ράικου οι φάκελοι, έγιναν οι έλεγχοι και εντοπίστηκαν οι λογαριασμοί.

Από την Novartis έχουν πάρει χρήματα σε 5-6 χώρες, μιλάμε για δισεκατομμύρια, συνέχισε. Η μοναδική χώρα που προσπαθεί με απίστευτο πάθος να αποδείξει ότι αυτή η ιστορία είναι σκευωρία είναι η Ελλάδα. Γιατί δεν ρωτάνε όσους εκτός ΣΥΡΙΖΑ έχουν άμεση εμπλοκή και γνώση της υπόθεσης, τον Λέανδρο Ρακιντζή που είχε διοριστεί επί ΝΔ, τον Ηλία Μόσιαλο που σήμερα είναι κρατικός αξιωματούχος, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, την Φωτεινή Σκοπούλη, τον εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη, τον Βασίλη Φλωρίδη, τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη που αποστράτευσαν γρήγορα-γρήγορα, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και υπουργό Γιώργο Σούρλα, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η Ελένη Τουλουπάκη είναι ο νέος Τερτσέτης, είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος (σ.σ. ο Γ. Τερτσέτης ήταν μέλος του πενταμελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που αρνήθηκε μαζί με τον πρόεδρό του Αναστ. Πολυζωίδη να υπογράψει καταδίκη σε θάνατο για τον Γ. Κολοκοτρώνη και συγκατηγορούμενούς του το 1832. Και οι δύο παύθηκαν, φυλακίστηκαν και κακοποιήθηκαν στη συνέχεια). Έγραψε 95 σελίδες, αποκρούει ένα-ένα όλα τα επιχειρήματα, αλλά δεν τις έμαθε κανένας.

Είναι πραξικόπημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχεδόν προανήγγειλε την δίωξη Τουλουπάκη πριν 22 ημέρες, καθορίζει όλο το παιχνίδι της ΝΔ, σέρνει από την μύτη ανθρώπους που θέλουν να το παίξουν κεντροδεξιοί... Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο, επανέλαβε, τέσσερα χρόνια κάνουν αγώνα να της πάρουν την υπόθεση από τα χέρια. Ο Ν. Σαλάτας μάζευε υπογραφές, έκανε αίτηση εξαίρεσης ο Λοβέρδος, έκαναν αίτηση εξαίρεσης η κα Ράικου και ο σύζυγός της, πήγαν στο Συμβούλιο Εφετών, στην Ολομέλεια, απορρίφθηκαν όλα. Όλες οι δικαστικές ενώσεις προς τιμή τους δικαίωσαν την Τουλουπάκη. Σήμερα ζούμε ένα απίστευτο πραξικόπημα. Κάποιοι πολιτικοί που φόρεσαν μανδύα εισαγγελέα παραπέμπουν χωρίς κανένα στοιχείο, όπως και για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Και το κάνουν βασιζόμενοι σε υπόδικους, τον Φρουζή, τον Μανία, τον Μανιαδάκη... Γελοιοποιούν την Δικαιοσύνη, έχουν βγει από τα ρούχα τους και η Ένωση Εισαγγελέων και όλοι οι ανώτατοι δικαστικοί.

Οι αποφάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι καταπέλτης, απέδειξαν ότι είναι ψευδομάρτυρες όλοι αυτοί. Είπαν ότι πληρώθηκαν σε γιατρούς 560 εκατ. δολάρια και 310 εκατ. πήραν κρατικοί αξιωματούχοι. Προσπαθούν να μας μάθουν αγγλικά, ας ρωτήσουν τα παιδιά τους όλοι αυτοί τι σημαίνει official goverment και official officers... H τιμολόγηση αναφοράς των φαρμάκων γινόταν στην Ελλάδα, από συγκεκριμένους υπουργούς. Κατέκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο, δημιούργησαν χρέος 80-90 δισ. ευρώ για τα υγειονομικά και 23 δισ. ευρώ για τα φάρμακα. Να ξέρουν αυτοί που αρχειοθετούν υποθέσεις σήμερα, δεν «καθαρίσανε». Βγάζει μάτια αυτό το σκάνδαλο, είναι το μεγαλύτερο πραξικόπημα που έγινε ποτέ σε επίπεδο Κοινοβουλίου και κατάντια και ντροπή.

Είναι απίστευτα αυτά που κάνει αυτή η κυβέρνηση, θέλει να βγάλει από το κάδρο τόσο τα 2,6 εκατ. ευρώ στον Σαμαρά μέσω Παπασταύρου, την ζημία 1,7 εκατ. ευρώ από την συνταγογράφηση του συζύγου της κας Ράικου, αλλά και τα 20 εκατ. ευρώ του Πέτσα που θα κατατρέχουν και αυτόν και τον Κ. Μητσοτάκη. Ξέρουν τι τους περιμένει, ήδη η ανεργία χτυπάει 22άρια, η ύφεση 10άρι-12άρι. Είναι κυβέρνηση που κάνει πραξικοπήματα για ψύλλου πήδημα, δεν χαμπαριάζει τίποτα, δεν υπολογίζει τίποτα. Πολύ σύντομα θα έρθει το τέλος της, το ξέρουν ότι δεν μπορούν να σταθούν άλλο.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο