ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Εκπαιδευτικοί αν και πλήρωσαν παράβολα έμειναν εκτός ΑΣΕΠ λόγω προβλήματος στο σύστημα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Εκπαιδευτικοί αν και πλήρωσαν παράβολα έμειναν εκτός ΑΣΕΠ λόγω προβλήματος στο σύστημα

Για τον αποκλεισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή με την ψευδή αιτιολογία ότι δεν πλήρωσαν το απαιτούμενο παράβολο των τριών ευρώ μίλησε Στο Κόκκινο η νηπιαγωγός Ιωάννα Σωμαρακάκη.


Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Σωμαρακάκη εξήγησε την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει παρά το γεγονός ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες. Στις 15 Ιανουαρίου 2020 υπέβαλαν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά – καθώς για πρώτη φορά ισχύει αυτό – οι αιτήσεις πρωτοκολλήθηκαν, αφού πλήρωσαν και το παράβολο.

Και τελικά βρέθηκαν στον κατάλογο των απορριπτέων, όπως εξήγησε η κα Σωμαρακάκη, με αιτιολογία τη μη καταβολή παραβόλου που προφανώς όλοι μπήκαν στη διαδικασία να πληρώσουν μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών «και ξαφνικά βρισκόμαστε με παράβολα ακυρωμένα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ψάχνουμε να δούμε τι έχει συμβεί, προφανώς και δεν είναι δικό μας το λάθος αλλά του ηλεκτρονικού συστήματος. Ψάχνουμε τι έχει συμβεί με τις τράπεζες αλλά δεν μπορούν να βγάλουν άκρη και κανείς από εμάς δεν έλαβε έστω μια ειδοποίηση και οι αιτήσεις τους είχαν πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Το ίδιο πρόβλημα προκλήθηκε και πέρυσι και 2.000 εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής έμειναν εκτός για το ίδιο λάθος με τα παράβολα και φέτος με την προκήρυξη 1ΓΕ αυτό επαναλαμβάνεται και πάλι μένουν εκτός 2.000 εκπαιδευτικοί και δεν μπορεί να είναι τυχαίο επισήμανε η κα Σωμαρακάκη, η οποία εξήγησε ότι αν είχαν καταθέσει διά ζώσης τα έγγραφα τους προφανώς και δεν θα τα είχαν κάνει δεκτά αν δεν είχαν πληρώσει το παράβολο.

Το γεγονός ότι οι αιτήσεις τους προχώρησαν και πήραν και αριθμούς πρωτοκόλλου τόσες χιλιάδες άνθρωποι σημαίνει ότι πράγματι πλήρωσαν και δεν πρόκειται για ένα λάθος που πχ έκαναν 20 άτομα και δεν μπορεί να είναι τόσο ανίκανοι ώστε να μην μπορούν να κάνουν μια ηλεκτρονική συναλλαγή, δήλωσε χαρακτηριστικά.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο