ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Ν. Παρασκευόπουλος: Κορυφαία πράξη εκφοβισμού η δίωξη της Ε. Τουλουπάκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Παρασκευόπουλος: Κορυφαία πράξη εκφοβισμού η δίωξη της Ε. Τουλουπάκη

Κορυφαία πράξη εκφοβισμού της Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ο Ν. Παρασκευόπουλος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη. Όπως εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» «το φαινόμενο ένας εισαγγελέας που χειρίζεται μια υπόθεση διαφθοράς να διώκεται με κυβερνητική στήριξη και με πρωτοβουλίες κυβερνητικών παραγόντων και να εξουδετερώνεται από το έργο που ασκεί για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, είναι σπάνιο».


Το φαινόμενο αυτό συναντάται, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση εκτροπής από τη λειτουργία της δημοκρατίας. .

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι το φαινόμενο αυτό δε θα γενικευτει «γιατί η ίδια η Δικαιοσύνη δε θα δεχτεί το κλίμα εκφοβισμού και θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο της». Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει «όσοι θα έχουν να χειριστούν υποθέσεις διαφθοράς να προχωρήσουν στο έργο τους ακόμη και αν οι ελεγχόμενοι ανήκουν σε αυτή την πολιτική παράταξη που φαίνεται να είναι πολύ επιθετική απέναντι σε δικαστές που δεν εκδίδουν αποφάσεις σύμφωνα με τις βουλές τους».

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους συλληφθέντες μετά την αντιρατσιστική πορεία στην πλατεία Βικτωρίας σημείωσε: «Η απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις προσκρούει στο Σύνταγμα. Ο πολίτης έχει συνταγματικό δικαίωμα στο συνέρχεσαι και το Σύνταγμα δε μπορεί να το καταργήσει ούτε ο νομοθέτης ούτε ο δικαστής. Αυτός ο περιοριστικός όρος δεν έχει εγκυρότητα» Σχετικά με την απαγόρευση των συλληφθέντων να περνούν από κάποιους δρόμους στα Εξάρχεια σημείωσε πως «η απαγόρευση να περνάει κανείς κάποιους δρόμους δεν προσκρούει σε ζητήματα νομιμότητας ωστόσο εδώ υπάρχει πρόβλημα ουσίας». «Αν αρχίσουν τα δικαστήρια να διακρίνουν τις γειτονιές των ελληνικών πόλεων σε απαγορευμένες και μη, αυτό έχει κοινωνική επίπτωση στο πόσοι πολίτες θα εισέρχονται στις γειτονιές ή θα ανοίξουν μαγαζιά σε αυτές κ.ά . Αυτόν τον χωροκοινωνικό διαχωρισμό των πόλεων πρέπει η κοινωνία και η Πολιτεία θεσμικά να μην τον δεχτεί» κατέληξε.

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο