ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Β. Θεοδωρόπουλος: Θα απαγορευτούν τα... τένις κλαμπ σε αυτούς που απομυζούν δημόσιο χρήμα;


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Θεοδωρόπουλος: Θα απαγορευτούν τα... τένις κλαμπ σε αυτούς που απομυζούν δημόσιο χρήμα;

Δεν χρειάζεται κίνημα υποστήριξης θυμάτων, αλλά κίνημα κατά της αστυνομικής βίας, πληθαίνουν τα περιστατικά και έχουμε υπουργό που λέει ότι θα... προσπαθήσει να τηρεί το Σύνταγμα, είναι ζοφερό κι ας ακούγεται κωμικό ότι στους ανθρώπους της διαφθοράς και των σκανδάλων δεν θα απαγορευτεί η πρόσβαση στα τένις κλαμπ και τα ακριβά εστιατόρια όπου γίνονται αυτές οι δουλειές, σχολίασε ο κωμικός Βύρωνας Θεοδωρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες μεγάλη εκδήλωση υποστήριξης των συλληφθέντων στη Βικτώρια, με κωμικούς και σημαντικό αριθμό καλλιτεχνών της rap και του hip hop.


Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε ότι η ίδια η ωρίμανση ενός κωμικού stand-up «επιβάλλει» την συνύπαρξη και την συνεργασία, συγκροτώντας στην πράξη μία ομάδα καλλιτεχνών με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, κάτι που καταγράφηκε και προ διετίας στην μεγάλη εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της συναδέφλου τους Κατερίνας Βρανά στο Βεάκειο. Αντίστοιχη πρωτοβουλία κινητοποιήθηκε άμεσα και μετά την είδηση της σύλληψης του Αλέξανδρου Τιτκώβ, «για μένα από τους πιο παλιούς φίλους που έχω στην κωμωδία, μαζί ξεκινήσαμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν ξέρω αν ήταν σοκαριστικό το βίντεο όπου τον ξυλοφορτώνουν αντί να τον συλλάβουν με επαγγελματισμό, σε σχέση με όλα αυτά που έχουμε δει τα τελευταία 15-20 χρόνια, σημείωσε, αλλά όταν χτυπάει την δική σου πόρτα, όταν είναι άνθρωπος δικός σου που τον ξέρεις, βλέπεις τα ρούχα του, τα γόνατά του, το πρόσωπό του, να τον σπάνε στο ξύλο, «λειτουργεί» λίγο παραπάνω. Κάπως έτσι προέκυψε η κοινή ανακοίνωση που μοιράσαμε μέσω των social media για να επικοινωνηθεί το γεγονός ότι και τον ξυλοφόρτωσαν και πήγαν να του «φορτώσουν» και κάποιον «εκρηκτικό μηχανισμό».

Και πρόκειται για μία περίπτωση όπου πήγαν 300-400 άνθρωποι να προστατέψουν πρόσφυγες και μετανάστες και η πορεία θα διαλυόταν σε 2-3 λεπτά, απλώς τους κυνήγησαν και τους έδειραν, δεν προκαλεί όμως καμία εντύπωση, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αν δούμε τις επαναπροωθήσεις, αν δούμε το παιδί που πέθανε στο Βόλο... Αν γκουγκλάρει απλώς κάποιος «αστυνομική βία» μπορεί άνετα να περάσει ένα τετράωρο που θα οργίζεται με αυτά που θα δει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θα γίνει επίσης, συνέχισε ο κ. θεοδωρόπουλος, μία συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των τριών συλληφθέντων, η οποία δείχνει ότι θα είναι μεγάλη αν κρίνει κανείς από την πρόθεση συμμετοχής πολλών καλλιτεχνών από το rap και το hip hop και το γεγονός ότι όλοι οι κωμικοί είναι επίσης διαθέσιμοι. Είναι σε εξέλιξη οι συναντήσεις για να οριστικοποιηθεί το πού θα γίνει. Και όλα αυτά, τόνισε παραθέτοντας μία δήλωση του πατέρα του Βασίλη Μάγγου που πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, δεν πρέπει να είναι ένα κίνημα υποστήριξης κάθε θύματος αστυνομικής βίας ξεχωριστά, αλλά ένα κίνημα κατά της αστυνομικής βίας. Γιατί «έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα περιστατικά και δεν υπάρχουν καν οι παλιές εγγυήσεις ότι "θα χυθεί άπλετο φως" ή "θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο", πλέον έχουμε υπουργό να λέει ότι "θα προσπαθήσουμε να είμαστε μέσα στο Σύνταγμα"».

Είναι πρωτόγνωρη, π.χ. η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον Τιτκώβ και τους άλλους συλληφθέντες στα Εξάρχεια, είχε γίνει μόνο για περιπτώσεις χουλιγκανισμού. Είναι κωμικό αλλά και ρεαλιστικό ότι κάτι τέτοιο δεν θα εφαρμοζόταν ανάποδα, π.χ. σε κάποιον που εμπλέκεται σε διαφθορά δεν θα του απαγορευτεί η είσοδος σε κάποια τένις κλαμπ ή ακριβά εστιατόρια όπου γίνονται αυτές οι δουλειές. Έχει καθαρά ταξικό πρόσημο η ποινή, τα Εξάρχεια είναι γειτονιά που σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά. Την προσεγγίζουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά. Αυτοί που σκέφτονται με την διαφθορά και την δημιουργία σκανδάλων, το πώς θα απομηζύσουν δημόσιο χρήμα, σε αυτούς θα απαγορευτεί η είσοδος εκεί που μαζεύονται; Είναι κωμικό για κείμενο, σημείωσε, αλλά είναι και βαθιά ζοφερό...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο