ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

Κ.Πολυχρονόπουλος: Η αλληλεγγύη κατάφερε να βρει σπίτι σ’αυτούς που η πολιτεία εγκατέλειψε


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ.Πολυχρονόπουλος: Η αλληλεγγύη κατάφερε να βρει σπίτι σ’αυτούς που η πολιτεία εγκατέλειψε

Για την κοινωνία της αλληλεγγύης που ξεπέρασε τις αγκυλώσεις, τα προβλήματα, το ανήμπορο ή αδιάφορο κράτος και βρήκε σε μια οικογένεια που ζούσε στον δρόμο σπίτι μίλησε Στο Κόκκινο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ο οποίος καθημερινά μαζί με άλλους αλληλέγγυους συνανθρώπους μας προσφέρει δωρεάν νόστιμο φαγητό σε κατοίκους του λεκανοπεδίου της Αττικής και όχι μόνο.


Στην Αλέκα Ζουμή ο κ. Πολυχρονόπουλος εξήγησε τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η έκκληση του για να βρεθεί το σπιτικό για την οικογένεια με τα δύο παιδάκια, που ζούσε κυριολεκτικά στον δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, ερχόμενοι από τον καταυλισμό προσφύγων στη Σάμο έχοντας στα χέρια τους μόνο τα έγγραφα του προσωρινού ασύλου.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος μίλησε για τα χιλιάδες γεύματα που προσέφεραν και κατά τη διάρκεια των μηνών της καραντίνας καθώς τάιζαν καθημερινά σχεδόν 2.500 ανθρώπους. Και μεταξύ αυτών δεν ήταν μόνο πρόσφυγες ή μετανάστες, είπε, ήταν φτωχοί άνθρωποι κάθε ηλικίας, Έλληνες αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου, οι οποίοι είχαν ανάγκη από ένα πιάτο με καλό φαγητό.

Μάλιστα εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανάγκη ειδικά την περίοδο της καραντίνας ώστε να μεταφέρουν φαγητό στα σπίτια ηλικιωμένων ανθρώπων, ασθενών ή συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα που δεν μπορούσαν να φτάσουν εκεί όπου μαγείρευαν ή να σταθούν στην ουρά για το συσσίτιο.

Και αυτό το «ντελίβερι» το έκαναν συνάνθρωποι μας με τα οχήματα τους και μάλιστα εργαζόμενοι από κάθε επάγγελμα εξήγησε ο κ. Πολυχρονόπουλος εξηγώντας πως έτσι γινόταν διανομή φαγητού και τροφίμων.

«Η αλληλεγγύη είναι μαγικό» είπε ο κ. Πολυχρονόπουλος τονίζοντας ότι λάμβαναν βοήθεια, τρόφιμα μέσω των σούπερ μάρκετ τα οποία παρήγγειλαν και πλήρωναν κάτοικοι που διέμεναν σε κάθε χώρα του κόσμου. Ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και έτσι «Ο Άλλος Άνθρωπος» έστελνε και τρόφιμα σε ανθρώπους σε κάθε περιοχή της χώρας μας για να βγάλουν όλον τον μήνα.

Το σπίτι για τη φιλοξενία της οικογένειας από το Κονγκό βρέθηκε μέσα σε δύο μέρες μετά τη σχετική έκκληση που έκανε στο facebook εξήγησε ο κ. Πολυχρονόπουλος. Ζούσαν στη Σάμο και είναι στην Ελλάδα 2,5 μήνες και φυσικά βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς να έχουν στήριξη από κανέναν.

Αρχικά το σπίτι τους άνοιξαν και πάλι μετανάστες από το Κογκό και στη συνέχεια βρέθηκαν σπίτια τα οποία εθελοντές καθάριζαν και φροντίζουν και για άλλες οικογένειες. Τα επιπλώνουν και καλύπτουν τα έξοδα για την ηλεκτροδότηση, υδροδότηση τους ώστε όσοι ζουν εκεί να έχουν τα βασικά.

Η προσφορά του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που έχουμε πράγματα για 10-15 μωρά εξήγησε ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο οποίος ετοιμάζεται για το ταξίδι του στην Κρήτη καθώς εκεί θα βρίσκεται αύριο μεταφέροντας τρόφιμα για εκείνους οι οποίοι τα έχουν ανάγκη. Η κοινωνία είμαστε εμείς, είπε μεταξύ άλλων, δεν περιμένω τίποτα από το κράτος που είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο