ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Δωράκι της ΝΔ στους σχολάρχες οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς περιορισμό


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δωράκι της ΝΔ στους σχολάρχες οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς περιορισμό

Για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ απέναντι στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι όπως φάνηκε και από ρεπορτάζ τη χρηματοδοτούσαν και όσα περιλαμβάνονται το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χριστόπουλος, που είναι γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο οποίος εξήγησε μεταξύ άλλων ότι κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει και την ιδιότητα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού λειτουργού.


Στην Τζούλη Τσίγκα ο κ. Χριστόπουλος με αφορμή το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή και αφορά την ιδιωτικά σχολεία και είναι ένα ντιλ με τις επιχειρήσεις, καθώς δεν υπάρχει καμιά ελευθερία στα ιδιωτικά σχολεία με αυτό το νομοσχέδιο, ίσα – ίσα έχουμε την τυραννία των ελάχιστων επιχειρηματιών απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο πολύ στο τι θα πάθουν οι εκπαιδευτικοί, αυτό που ενδιαφέρει την ΟΙΕΛΕ είναι τι θα πάθει το αγαθό της εκπαίδευσης, τι θα πάθει το σύνολο των μαθητών, που πλήττεται από την ανατροπή της ισονομίας η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση και τι θα γίνει με την κοινωνία.

Έχουν παραποιήσει τις λέξεις και έχουν βιάσει το νόημα τους τόνισε ο κ. Χριστόπουλος και εξήγησε ότι πάντα οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να επιλέγουν όποιον εκπαιδευτικό ήθελαν αρκεί να έχει τυπικά προσόντα.

Αυτό που τους καίει ήταν να απολύουν εντελώς – εντελώς ελεύθερα γιατί και τώρα ελεύθερες ήταν οι απολύσεις για τους αορίστου χρόνου εκπαιδευτικούς απλά είχαν μια μικρή υποχρέωση οι ιδιοκτήτες να δείξουν την αιτιολογική έκθεση που να λέει για ποιον λόγο του διώχνουν έτσι ώστε μια τριμελής επιτροπή που υπήρχε στο Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα. Από αυτούς που παραπέμφθηκαν στην επιτροπή αυτή το 95% απολύθηκε και αυτό που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες είναι «να μπορούν να διώξουν και την πιο ακραία περίπτωση» δηλαδή ακόμα και αυτούς που πχ προσφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και οφειλές μισθών, αν κάποιος διαμαρτυρηθεί επειδή του ζητούν να αλλάξει βαθμό σε μαθητή με ισχυρό γονέα κ.ά.

Η επιδίωξη είναι να γίνει το ιδιωτικό σχολείο, σούπερ μάρκετ παραγωγής άριστων τίτλων εξήγησε ο γγ της ΟΙΕΛΕ γι’ αυτό και τονίζει στο νομοσχέδιο ότι εκπαιδευτικοί υπάγονται στις διατάξεις του κοινού εργατικού δικαίου.

«Οι άνθρωποι μας κορόιδευαν στα μούτρα μας» σχολίασε ο κ. Χριστόπουλος μιλώντας για τη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία τους υποσχόταν τη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που όπως έλεγε ήταν και στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Το γεγονός ότι ιδιωτικά σχολεία, που ανήκουν σε στελέχη του συνδέσμου των ιδιοκτητών χρηματοδοτούσαν τη ΝΔ και από αυτό βλέποντας κάποιος αυτό το έκτρωμα που αποκαλείται νομοσχέδιο με βεβαιότητα να συμπεραίνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους σχολάρχες και ότι η ΝΔ «εκτελεί ένα συμβόλαιο».

Με την απειλή της ελεύθερης απόλυσης οι καθηγητές μπορεί για να σώσουν το ψωμί τους να προβούν σε παρανομία για να βελτιώσουν βαθμούς, να αλλοιώσουν την τράπεζα θεμάτων κτλ και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα για τους μαθητές που φοιτούν είτε στα νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά σχολεία είτε στα δημόσια όπου φοιτά το 94% των μαθητών.

Καθώς αν ένας μαθητής πάρει 20 στη Γ` Λυκείου έχει αυτομάτως 1.000 μόρια σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συμμετάσχει, εξήγησε ο κ. Χριστόπουλος και αυτό δημιουργεί τεράστια ανισονομία καθώς από ότι φαίνεται θα μετρούν και οι βαθμοί του Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο