ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020

Κώστας Μάρκου: Η ΝΔ πυροδοτεί το κλίμα με τη διαδικασία της σκευωρίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κώστας Μάρκου: Η ΝΔ πυροδοτεί το κλίμα με τη διαδικασία της σκευωρίας

Για την τουρκική NAVTEX, την αντίδραση των ΗΠΑ που κάνουν λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα», τα τεκταινόμενα στη Δικαιοσύνη, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας και το περιστατικό στη Βουλή κατά την συζήτηση της Επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Κώστας Μάρκου.


Αρχικά, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα», ο κ. Μάρκου σημείωσε:

«Το πιο δυσάρεστο είναι αυτό της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ γιατί η Τουρκία είναι σε μια αναμενόμενη-μεθοδευμένη προκλητικότητα. Έχει βρει χώρο και ασκεί την ατζέντα της, αλλά αυτό των ΗΠΑ που μίλησε για αμφισβητούμενα ύδατα, είναι πολύ σοβαρό. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση πάλι κρατάει μια υποτονική στάση για τον εξής λόγο: Έχει, υποτίθεται, κάνει συναγερμό σε όλη την Ελλάδα και δεν συγκαλεί ούτε το ΚΥΣΕΑ για να τα συζητήσει. Είναι μια αντιφατική κατάσταση. Εμείς παρακολουθούμε συγκροτημένα την όλη διαδικασία, ψύχραιμα, χαράξαμε και τις κόκκινες γραμμές μας.

Όπως είπε και ο πρόεδρος, το 2018, όταν έκαναν πάλι πρόκληση, την αποτρέψαμε με την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Στηρίζουμε στον βαθμό που η κυβέρνηση είναι ψύχραιμη και αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι εθνικά αυτά τα θέματα. Όντας σε μια τέτοια εθνική πρόκληση, η ΝΔ πυροδοτεί το κλίμα με τη διαδικασία της σκευωρίας που ουσιαστικά είναι σκευωρία κατά Παπαγγελόπουλου».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη και τις διώξεις εισαγγελικών λειτουργών ο κ. Μάρκου σχολίασε:

«Όπως είπε και ο αγορητής μας ο κ. Λάππας, έχουμε πλέον μια Δημοκρατία των κοριών. Στην ουσία έχουμε πρόβλημα Δημοκρατίας και αυτή τη Δημοκρατία θα την υπερασπίσουμε».

Αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας καθώς, αν και το πόρισμα έχει φτάσει στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά αποτελέσματα του συγκεκριμένου πορίσματος.

«Επανερχόμαστε στο θέμα της Δημοκρατίας. Κάναμε ερώτηση για το πόρισμα και μας απαντάει, ένα μήνα αργότερα ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι ακόμα το αξιολογούν. Μα εμείς δεν θέλουμε την αξιολόγησή σας αγαπητέ μου. Αξιολογείστε το εσείς. Εμείς θέλουμε το ίδιο το πόρισμα. Δεν μας το δίνει και γι’ αυτό επανακαταθέτουμε την ερώτηση. Θέλω να δω το πόρισμα, για να μην το δίνει ο Χρυσοχοΐδης, ε κάτι θα έχει μέσα που δεν του αρέσει.

Μιλώντας για το περιστατικό στην Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από την αίθουσα, ο κ. Μάρκου τόνισε:

«Κάποια στιγμή βουλευτές από το ΚΙΝΑΛ είπαν «προχωρήστε γιατί μιλάει ο Κεγκέρογλου» και λέω εγώ στον μπροστινό μου σύντροφο που ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος: «Καλά ακούσαμε τον Πλεύρη τι να ακούσουμε τον κ. Κεγκέρογλου». Το άκουσαν από το ΚΙΝΑΛ και πετάχτηκε έξαλλος ο κ. Κωνσταντινόπουλος και μου έλεγε: «Μην μιλήσω για σένα. Εσύ που είσαι μέσα στη διαπλοκή, είσαι διαπλεκόμενος κτλ.» και τους απάντησα: «Εγώ είμαι διαπλεκόμενος; Εσείς είστε ανοιχτοί σε όλα». Αυτό ήταν κι έγινε η φασαρία».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο