ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Ν. Μανιός: Χρησιμοποιούν διαχρονικά το διχασμό για να κρατήσουν την εξουσία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Μανιός: Χρησιμοποιούν διαχρονικά το διχασμό για να κρατήσουν την εξουσία

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, αλίμονο αν διαφωνείς με την Δεξιά, αν θες κάτι άλλο, αν σκέφτεσαι διαφορετικά την πολιτική, «διχάζεις τη χώρα!», αλλά αυτοί προκάλεσαν τις εθνικές καταστροφές, το μόνο που κοιτούν είναι τα ψηφαλάκια, να κυβερνήσουν για να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα -και αν δικαστής πει «τι είναι αυτά που κάνετε» του ρίχνουν και μία παραπομπή, είπε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».


Χτες στη Βουλή κουβέντιαζαν για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου την ώρα που ήταν στο Αιγαίο σε φάση αντιπαράθεσης τα πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας. Και ζητούν «εθνική ενότητα», αλλά αυτό που ζητούν είναι υποταγή στην παράταξή τους. Αλλά η Ιστορία είτε το θέλουμε είτε όχι έχει συνέχεια, αυτή η παράταξη έχει από τις αρχές του 20ου αιώνα αναδείξει βασικά στοιχεία που δεν χάνει, είπε ο κ. Μανιός. Ένα είναι ο διχασμός, καθώς... αλίμονο αν διαφωνείς μαζί τους, «διχάζεις τη χώρα»!, αλίμονο αν θες κάτι άλλο, αν σκέφτεσαι διαφορετικά την πολιτική, πάλι «διχάζεις την χώρα!». Και τώρα, διχασμό κάνουν, όπως και πριν δύο χρόνια με την Συνθήκη των Πρεσπών. Ακόμη περισσότερο, ένα ακόμη στοιχείο είναι οι εθνικές καταστροφές. Ποιοι έκαναν την καταστροφή του 1922; Οι πολιτικοί τους προπάτορες, υπογράμμισε. Αντίστοιχα, από την Χούντα που πρόδωσε την Κύπρο και οδήγησε στην απώλεια του μισού νησιού από τα τουρκικά στρατεύματα, επανέφεραν νομοθετήματα για τον περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων.

Είδατε το ύφος του Σαμαρά, του Γεωργιάδη χτες; Είναι η εικόνα της μισαλλοδοξίας, του φασίστα είναι, που ωρύεται. Γιατί δεν καλούν τώρα τους «μακεδονομάχους» να πιέσουν την κυβέρνηση; Αλλά η ΝΔ είναι παράταξη που κρύβει και τα καλά της, συνέχισε, θυμίζοντας ότι επί Κωνσταντίνου Καραμανλή υπήρξε πρόοδος στα ελληνοτουρκικά, είχαμε φτάσει στο σημείο για υπογραφή απόφασης. Και συμβούλευσαν τον «εθνάρχη» Καραμανλή να μην προχωρήσει γιατί θα τον κατηγορήσει το ακροδεξιό συνοθύλευμα μέσα στην παράταξή του ότι πρόδωσε την Κύπρο, τέσσερα χρόνια μετά την εισβολή.

Το ίδιο έγινε, συνέχισε, το 2002-2003 αλλά ενόψει εκλογών του 2004 δεν κάναμε τίποτα. Αυτή είναι η εθνική τους προσφορά. Όταν είναι να γίνουν εκλογές (και είναι κάθε τέσσερα χρόνια, όχι πεντήντα) το μόνο που κοιτούν είναι τα ψηφαλάκια. Να κυβερνήσουν για να διασπαθίσουν το δημόσιο χρήμα. Και αν βγει κανένας δικαστής και πει «τι είναι αυτά που κάνετε» του ρίχνουν και μία παραπομπή και μετατρέπουν τους φύσει και θέση διώκτες δικαστές σε διωκόμενους...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο