ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Έφη Αχτσιόγλου: Ρεβανσισμός Σαμαρά σε αυτούς που τελείωσαν την καριέρα του


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Έφη Αχτσιόγλου: Ρεβανσισμός Σαμαρά σε αυτούς που τελείωσαν την καριέρα του

Ο Αντ. Σαμαράς που σε μεγάλο βαθμό κινεί τις ακροδεξιές τάσεις στη ΝΔ, νομίζει ότι μπορεί να δείξει έναν ρεβανσισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα που τον έστειλαν στο πίσω μέρος της πολιτικής ιστορίας του τόπου, σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Η ΝΔ τους τελευταίους δύο μήνες με πολύ μεγάλη ένταση έχει φιλοτεχνήσει μία καρικατούρα για την πολιτική ζωή του τόπου και η χθεσινή διαδικασία ήταν προδιαγεγραμμένη για να υποστηρίξει την «υπερασπιστική γραμμή» της ότι το σκάνδαλο Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία, είπε η κα Αχτσιόγλου. Ήθελε να πλήξει σε πολιτικό επίπεδο όσους προσπάθησαν να αναδείξουν το σκάνδαλο, να ξεσκεπάσουν μία υπόθεση που κόστισε βαριά στον ελληνικό λαό. Η ντροπιαστική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα περί αρχειοθέτησης όλων των υποθέσεων δείχνει την πολύ μεγάλη ανάγκη της ΝΔ να κουκουλώσει την υπόθεση. Είναι μία εμμονή έκδηλη ήδη πριν την εκλογή της στην κυβέρνηση, το διεκδικούσε με όλους τους πιθανούς τρόπους και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά χτες ήταν χαρακτηριστική, είπε σε άλλο σημείο, είναι γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό κινεί τις ακροδεξιές τάσεις που έχουν πια εγκολπωθεί στην ΝΔ και παίζουν κεντρικό ρόλο, με το δόγμα Βορίδη-Γεωργιάδη που γνωρίζουμε από πού προέρχονται. Υπάρχει ακροδεξιά συμμορία εντός της ΝΔ, δεν έχει επ` ουδενί χαρακτηριστικά φιλελεύθερου κόμματος, τόνισε η κα Αχτσιόγλου. Δεν μπορεί να χαρακτηρίσει αλλιώς αυτή την ομάδα. Εμπλέκεται με το παρακράτος προκειμένου να στοχοποιεί και εξοντώνει πρόσωπα, να θάβει σειρά από σκάνδαλα που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Είναι φοβερό, κουνάνε το δάχτυλο αυτοί οι άνθρωποι, ο κ. Σαμαράς που παρέδωσε μία χώρα και μία κοινωνία στα συντρίμια.

Επειδή ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρας τελείωσαν την πολιτική του καριέρα, νομίζει ότι μπορεί να δείξει έναν ρεβανσισμό. Ήταν με όρους εκδικητικότητας η χθεσινή του τοποθέτηση. Αλλά έχει πια καταγραφεί στην Ιστορία, ο κ. Σαμαράς έχει μπει στο πίσω μέρος της πολιτικής ιστορίας του τόπου, δεν μπορεί να παίξει κεντρικό πολιτικό ρόλο, υπογράμμισε η ίδια.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο