ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Α. Παναγιωτόπουλος: Επείγει ο αυτοδιοικητικός φορέας διαχείρισης του φράγματος του Πείρου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Παναγιωτόπουλος: Επείγει ο αυτοδιοικητικός φορέας διαχείρισης του φράγματος του Πείρου

Για τη λειτουργία του φράγματος Πείρου-Παραπείρου μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» το αυτοδιοικητικό στέλεχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ο οποίος επισήμανε την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να δημιουργηθεί άμεσα διαδημοτικός φορέας διαχείρισής του.


Όπως επισήμανε ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Πατρέων:

«Η Πάτρα ανακουφίζεται χωρίς να έχει και το μεγάλο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη Δυτική Αχαΐα και στην υπόλοιπη περιοχή όπου η λειψυδρία είναι μεγάλη και το αποτέλεσμα είναι υποφέρουν οι εγκαταστάσεις και να πλήττονται οι πολίτες. Επείγει η σύσταση του Φορέα, που θα είναι αυτοδιοικητικός για να έχουμε τον έλεγχο του νερού που είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Φορέας να είναι δημοσίου χαρακτήρα και να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες της δημοτικής Αρχής της Πάτρας που λέει δωρεάν το νερό. Το νερό δωρεάν είναι αλλά το να φτάσει στην βρύση του σπιτιού σου έχει ένα κόστος κι αυτό το πληρώνει ο δημότης. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Επειγόντως πρέπει να συσταθεί αυτοδιοικητικός Φορέας που θα αναλάβει την εποπτεία, τη λειτουργία και την επεξεργασία του νερού».

Αναφορικά με το πρόβλημα που δημιουργείται στην άρδευση του κάμπου της δυτικής Αχαΐας καθώς το νερό του φράγματος δεν προβλέπεται να κατευθύνεται για πότισμα της παραγωγής ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εγκαταλείπεται η άρδευση σχεδόν εντελώς και με τον Πείρο. Παίρνεται το νερό της Δυτικής Αχαΐας, έρχεται στην Πάτρα και θα στερφέψει μια περιοχή από την Βαλμαντούρα, από το Φράγμα μέχρι τα παράλια. Αυτό δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση με τον Δήμο Πατρέων αλλά με τον σχεδιασμό που κάνουμε, με το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και της περιοχής.

Η πρωτογενής παραγωγή δεν προβλέπεται στον Πείρο, γιατί δεν ήταν επιλογή της Ε.Ε., καρκινοβατεί η επέκταση στη Δυτική Αχαΐα του αγωγού από το φράγμα του Πηνειού. Και αυτό ενώ προβλέπεται στην αρχική του μελέτη από το ’70, να ακολουθήσει δεύτερη φάση που θα αρδρεύσει τη Δυτική Αχαΐα. Ο αντικειμενικός σκοπός που είναι η παραγωγή δεν επιτυγχάνεται.»




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο