ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Ν. Σύψας: To επόμενο καλοκαίρι ίσως να έχουμε εμβόλια μόνο για τις ευπαθείς ομάδες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Σύψας: To επόμενο καλοκαίρι ίσως να έχουμε εμβόλια μόνο για τις ευπαθείς ομάδες

Το εμβόλιο θα καθυστερήσει καθώς οι διαδικασίες που απαιτούνται (πειράματα, έγκριση) είναι πάρα πολλές, ώστε να είναι ασφαλές, και «ρεαλιστικά δεν θα το περίμενα πριν από το επόμενο καλοκαίρι» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Σύψας που είναι καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και γιατρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο.


Στον Χρυσόστομο Λουκά εξήγησε ο κ. Σύψας ότι οι μάσκες και οι αποστάσεις είναι ουσιατικά ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης και περιορισμού του κορονοϊού καθώς για να είμαστε ασφαλείς, καθώς στη χώρα μας ακόμα και όταν βρεθεί εμβόλιο θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, δηλαδή να βρούμε 7.000.000 εμβόλια ή 14.000.000, αν είναι δύο δόσεις, και όπως τόνισε πολύ αμφιβάλλει για το αν αυτό θα εφικτό σε έναν χρόνο από τώρα.

Πέρα από τα πειράματα που πρέπει να γίνουν για να βρεθεί το εμβόλιο ένα άλλο ζήτημα είναι οι δυνατότητες της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας για τη διαδικασία παραγωγής τους, καθώς χρειάζεται να παραχθούν δισεκατομμύρια δόσεις σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, επισήμανε ο καθηγητής.

Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι στην Ελλάδα τους ανησυχεί η διασπορά του ιού στις μεγάλες πόλεις, που προκαλείται στις συναθροίσεις κάθε είδους. Μας ανησυχεί η ανοδική πορεία του ιού και επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων γίνεται από τους νέους καθώς έχουν χαλαρότητα και μη τήρηση των μέτρων, και τελικά την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, οι ανοσοκατεσταλμένοι κ.ά.

To ερχόμενο καλοκαίρι είναι πιθανό να έχουμε εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες αλλά όχι για το σύνολο του πληθυσμού εξήγησε ο κ. Σύψας.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο