ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Γ. Ρώρος: Είναι λυπηρό ο Δήμος της Πάτρας να βάζει τους εργαζόμενους σαν «ασπίδες»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ρώρος: Είναι λυπηρό ο Δήμος της Πάτρας να βάζει τους εργαζόμενους σαν «ασπίδες»

Για την ένταση που δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας την Τετάρτη σχετικά με την ψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού η οποία τελικά δεν έγινε με αποτέλεσμα να μην μπορούν άμεσα να πληρωθούν οι 518 συμβασιούχοι του Δήμου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος.


Όπως εξήγησε υπήρχαν εναλλακτικές ώστε και οι συμβασιούχοι να πληρωθούν και τα έκτακτα κονδύλια που έστειλε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού να δεσμευτούν για τις πλατείες και το πράσινο της Πάτρας, όμως η δημοτική Αρχή επέλεξε να μην τις ακολουθήσει. Αναφερόμενος στο διαδικαστικό σκέλος της υπόθεση ο κ. Ρώρος σημείωσε ότι:

«Συνηθίζεται μετά την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου να στέλνουν και τα προς συζήτηση θέματα του Συμβουλίου, τρεις μέρες πριν την συνεδρίαση. Αυτοί τι κάνουν; Κατά πάγια τακτική την Οικονομική Επιτροπή την κάνουν την παραμονή του Συμβουλίου, ώστε να μην προλάβεις να αντιδράσεις ή να καταθέσεις προστάσεις. Έτσι έγινε και προχθές. Η Επιτροπή λοιπόν έγινε την Τρίτη στις 11:00 και τελείωσε στις 15:00, οπότε εμείς τότε είχαμ διαμορφωμένες προτάσεις ως προς το τι προτείνει η δημοτική Αρχή.

Μας είχαν υποσχεθεί ότι στην τροποποίηση του προϋπολογισμού θα έβαζαν και τα χρήματα, όχι μόνο για την Καλλιπάτειρα αλλά και για κάποιες άλλες πλατείες. Εμείς είχαμε πει το 1.288.000 ευρώ που τους έδωσε τώρα η κυβέρνηση λόγω Covid να το δεσμεύσουμε για τις πλατείες και το πράσινο. Με τα χρήματα των εργαζομένων είχαμε ομοφωνήσει και δεν υπήρχε καμία αντίρρηση.

Αυτοί έβαλαν τα 1.288.000 ευρώ σε άλλους κωδικούς και ο κίνδυνος ήταν εκ των υστέρων να μην μπορούμε πάρουμε αυτά τα χρήματα από τους κωδικούς που τα έβαλαν για υλικά, στυλό, χαρτιά υγείας κ.α.. Αν δεν έμπαινε το θέμα σε αυτήν την Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, τα χρήματα δεν θα μπορούσαμε να τα πειράξουμε για ένα χρόνο», σημείωσε ο κ. Ρώρος.

Πρόσθεσε δε ότι οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης το πρωί της Τετάρτης κατέθεσαν την εναλλακτική τους πρόταση και αυτό ήθελε την έγκριση ότι είναι νομότυπο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

«Προφασίστηκαν ότι λείπει ο αρμόδιος υπάλληλος, τους είπαμε ότι οι υπηρεσίες αποτελούνται από σειρά υπαλλήλων. Δεν το έκαναν και άρχισαν να μας απειλούν ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο τους είπαμε ότι μπορούν να γίνουν και τα δύο. Προτείναμε να αναβληθεί το θέμα για την Πέμπτη και να επανέλθουμε, αφού οι οικονομικές υπηρεσίες μας έδιναν την έγκριση, και να το ψηφίζαμε. Δεν το αποδέχθηκαν ούτε αυτό παρά έπαιρναν τηλέφωνα τους εργαζόμενους και τους έλεγαν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι προκλητικό αυτό που κάνουν καθώς παίζουν και με τα χρήματα και με τις ψυχές των εργαζομένων εάν θα πληρωθούν ή όχι. Τους καλούσαν για να μας «πιέσουν» οι εργαζόμενοι. Εμείς ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα δύο αυτά θέματα και την εναλλακτική πρόταση που κάνουμε. Δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση ή εργαζόμενοι ή πλατείες. Θα το κάνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πουν κι ένα τραγούδι. Είναι λυπηρό να βάζουν τους εργαζόμενους σαν «ασπίδες» και να παίζουν με τις ελπίδες».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο