ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Γεωργία Κοκκίνου: Να επανέλθει η ηρεμία στην «Μέριμνα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γεωργία Κοκκίνου: Να επανέλθει η ηρεμία στην «Μέριμνα»

Για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που παραλίγο να προκαλέσουν προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου «Η Μέριμνα» μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος Γεωργία Κοκκίνου.


Όπως είπε στόχος είναι πλέον να επέλθει η ηρεμία και στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε χθες το Δ.Σ. όπου αντιμετωπίστηκαν τα ζητήματα με τις συμβάσεις των εργαζομένων, εξέλιξη που επιτρέπει στην «Μέριμνα» να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

«Έγινε το Συμβούλιο χθες, πιστεύω σε έναν μεγάλο βαθμό αποκαταστάθηκαν τα πράγματα, καθώς θέλουμε να επικρατήσει ηρεμία για το καλό του ιδρύματος και των παιδιών. Χθες ψηφίστηκε κανονικά να βγάλουμε τις προκηρύξεις και να προχωρήσουμε κανονικά με το ίδρυμα. Κάναμε 7 εργαζομένους αορίστου χρόνου, όπως είχαμε δεσμευτεί. Πιστεύω ότι είμαστε ένα δίκαιο συμβούλιο για τους εργαζόμενους και λυπήθηκα για όσα ακούστηκαν ότι τους έχουμε με τον «βούρδουλα» κ.α.. Είναι ανυπόστατα ψέματα και ελπίζω να σταματήσουν.

Είναι κρίμα να δημιουργούνται προβλήματα. Όταν λέμε ότι ενδιαφερόμαστε, αυτά να γίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Εγώ δεν είπα να κλείσει το ίδρυμα αλλά να ανασταλεί η λειτουργία του για δύο μέρες για να μπορούσαμε, νόμιμα και όμορφα, να λειτουργήσουμε. Ο νέος Οργανισμός πήρε αναβολή, είπαμε να κάνουν όλοι τις προτάσεις τους και από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να επανέλθουμε. Είναι αμαρτία να σπιλώνουμε ένα ίδρυμα», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κοκκίνου.

Για όσα κατήγγειλαν κατά το παρελθόν τα μέλη του Δ.Σ. που ορίζει ο Δήμος καθώς και για τις «ενστάσεις» περί διορισμού συγγενικού της προσώπου η κυρία Κοκκίνου απάντησε:

«Είναι όλα τυπικά και σωστά και μπορώ να τα αποδείξω σε όποιον θέλει. Είναι έγκλημα να διοριστεί ο αδελφός του αναπήρου που είναι η συνέχειά του; Αν είναι έγκλημα ας με δικάσουν. Αν έμπαινε δηλαδή ο γιος μου με πολιτικό μέσον όπως έχουν μπει άλλοι θα ήταν καλύτερο; Πας όμορφα και ωραία με τα κριτήρια που έχει, με την προκήρυξη, με τα προσόντα που έχει για την ανάλογη θέση και την επιτροπή που τον έκρινε και τώρα γυρίζουν και μας λένε γιατί; Πρώτα το ψηφίζουμε και μετά το βγάζουμε στα κάγκελα; Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να ζητήσουν ένα συγνώμη αυτό το παιδί. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ της ηρεμίας, της συζήτησης και της λογικής κι έχω κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις για αυτό το Κέντρο».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο