ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Γ. Παπασταμόπουλος: Το μέτωπο της φωτιάς στην Κορινθία είναι τεράστιο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Παπασταμόπουλος: Το μέτωπο της φωτιάς στην Κορινθία είναι τεράστιο

Για την τεράστια πυρκαγιά που καταστρέφει στο πέρασμα της για τρίτο 24ωρο την ανατολική Κορινθία, τις ευθύνες των αρμόδιων και τη σιωπή των ΜΜΕ μίλησε Στο Κόκκινο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργιος Παπασταμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η δίωρη καθυστέρηση των εναέριων μέσων επέτρεψε τη φωτιά να πάρει αυτές τις διαστάσεις.


Στην Ευγενία Λουπάκη ο κ. Παπασταμόπουλος εξήγησε ότι έχουν γίνει εκκενώσεις οικισμών και μεγάλων χωριών, το μέτωπο είναι τεράστιο και δεν μιλάμε απλώς για κάποιες αναζωπυρώσεις και πως η σιωπή των ΜΜΕ για την καταστροφή για όλα αυτά είναι προκλητική.

Μάλιστα και ο Δήμος Κορινθίων ζητάει να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Ο κ. Παπασταμόπουλος εξήγησε ότι έχουμε αυτήν την έκταση της πυρκαγιάς καθώς δεν υπήρχε καμιά οργάνωση, υπήρχαν χαρακτηριστικές καθυστερήσεις και δεν υπήρχε καμιά οργάνωση από τους αυτοδιοικητικούς την πρώτη ημέρα.

Χθες υπήρχε μια υποτυπώδης οργάνωση, είπε, και εκείνος έχει μοιράσει αυτό το διήμερο 1.070 λίτρα εμφιαλωμένο νερό σε πυροσβέστες και κατοίκους για να πιούν, καθώς ανέβηκε με το αυτοκινήτο του στα χωριά. Κανείς δεν είχε μεριμνήσει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι νερό, εξήγησε.

Αν ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ήταν του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φωτιά θα την είχε μάθει και η Νότιος Αφρική, εξήγησε ο κ. Παπασταμόπουλος και επισήμανε ότι ο δήμαρχος είναι της Νέας Δημοκρατίας και αυτό που κάνουν οι αυτοδιοικητικοί είναι να πηγαίνουν στα μέτωπα να βγάζουν φωτογραφίες με κολλαριστά πουκάμισα και φεύγουν. 

Μάλιστα επισήμανε ότι την πρώτη μέρα δεν ήταν επαρκή τα μέσα πυρόσβεσης και υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση, καθώς τα πρώτα πεζοπόρα έφτασαν μισή ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς και τα εναέρια περίπου δύο ώρες μετά, ενώ στο σημείο εκείνο ήταν εύκολο - σχετικά πάντα - να έχει περιοριστεί. Μάλιστα, θύμησε, ότι φωτιά στο ίδιο σημείο σημείο είχε μπει και πριν από δέκα ημέρες.

Πριν από 15 μέρες, όπως τόνισε ο κ. Παπασταμόπουλος, έγιναν πανηγυρικά τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Φυλάκιου στο Σοφικό Κορινθίας περίπου 10 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο