ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Ά. Παπαρρούσου: Ο Χρυσοχοΐδης δεν θέλει να υπάρχουν καταγραφές της αστυνομικής βίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ά. Παπαρρούσου: Ο Χρυσοχοΐδης δεν θέλει να υπάρχουν καταγραφές της αστυνομικής βίας

Για τη δαιμονοποίηση της πραγματικότητας από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την αποκάλυψη της αστυνομικής βίας μίλησε Στο Κόκκινο η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου η οποία επισήμανε ότι αυτό είναι πραγματικά παράδοξο «σαν να έπρεπε η αστυνομική βία να εκτυλίσσεται εν κρυπτώ» εξήγησε.


Στην Τζούλυ Τσίγκα η κα Παπαρρούσου σχετικά με την ενόχληση του υπουργού για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις πρακτικές της ΕΛΑΣ που διαδηλωτές καταγράφουν με τα κινητά τους επισήμανε  

Αυτές οι καταγραφές πολλές φορές έχουν οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και τρανταχτό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Ζαχαρία Κωστόπουλου, τόνισε. «Χωρίς αυτές τις καταγραφές δεν θα υπήρχε» σχετική δικογραφία.

Η βιντεοσκόπηση που γίνεται από τυχαίο πρόσωπο έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, εξήγησε η δικηγόρος, ως στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικογραφίες που θα σχηματιστούν και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Η ενόχληση του Υπουργείου Προστασίας προκύπτει από το γεγονός ότι στις σκηνές ακραίας κακοποίησης που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό έχουμε πλέον μάρτυρες και δεν θα τις γνωρίζαμε καν αν δεν υπήρχαν φωτογραφίες, βίντεο, που προβάλλονται μετά.

Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θέλει να υπάρχουν μάρτυρες και καταγραφές της πραγματικότητας. Επιχειρείται μια δαιμονοποίηση των καταγραφών των τεκταινομένων και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συγκεκριμένη δραστηριότητα την οποία επιφυλάσσουμε στο σύνολο της εν κρυπτώ δραστηριότητας της Αστυνομίας, εξήγησε η κα Παπαρρούσου.

Στην περίπτωση του Ζαχαρία Κωστόπουλου αν δεν υπήρχαν τα βίντεο η κρίσιμη καταγραφή, δεν θα είχε σχηματιστεί αυτή η δικογραφία έστω με αυτές τις ελλείψεις, με αυτές τις κατηγορίες. Και το έκαναν οι αρχές πιεζόμενες από τη δημοσιοποίηση και τη διάδοση των βίντεο. Θα είχαμε μείνει στο ότι ήταν ένα κλέφτης, που έπεσε στα τζάμια, κόπηκε και πέθανε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο