ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Σ. Ελευθεριάδου: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους παρά την απόφαση του ΣτΕ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Ελευθεριάδου: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συνταξιούχους παρά την απόφαση του ΣτΕ

Αν όχι κλεψιά τότε κοροϊδία, χαρακτήρισε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η Σουλτάνα Ελευθεριάδου, βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τ’ αναδρομικά των συνταξιούχων καθώς δεν μας είπε αν θα δοθούν άμεσα, αφού δήλωσε ότι θα δοθούν τους επόμενους μήνες ή και χρόνια από σήμερα, και δεν διευκρίνισε αν αυτά θα δοθούν έντοκα ή όχι ή με κούρεμα.


Στον Απόστολο Λυκεσά η κα Ελευθεριάδου εξήγησε ότι εκατομμύρια συνταξιούχοι περιμένουν τ’ αναδρομικά εδώ και χρόνια και τόνισε πως υπάρχουν χρήματα στα ταμεία.
Η βουλευτής επισήμανε ότι δεν ξέρουν οι συνταξιούχοι αν τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους και αυτό οφείλει να το διευκρινίσει η κυβέρνηση καθώς μέχρι τώρα έχουμε μια γενική και αόριστη αναφορά εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού, και αυτό είναι απαραίτηο να γίνει για να μην χάσουν οι δικαιούχοι τα δικονομικά τους δικαιώματα με παραγραφές κλπ.

Η κα Ελευθεριάδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι διασφαλισμένος κανείς από εκείνους που δεν έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει ότι θα καλύπτονται όλοι καθώς η δήλωση του υπουργού δεν αρκεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του ΕΦΚΑ ο οποίος είναι ελλειμματικός με μείον 800 εκατ. ευρώ λόγω των πολιτικών που ασκεί η Νέα Δημοκρατία και με το νέο ασφαλιστικό του κ. Βρούτση και με τη μη καταβολή των εισφορών των εργαζόμενων σε αναστολή και αυτά όλα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, επισήμανε η βουλευτής. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο