ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Λ. Λαμπριανίδης: Με αποτυχημένες συνταγές η ΝΔ επιδιώκει ανάπτυξη με εκλογικό ορίζοντα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Λ. Λαμπριανίδης: Με αποτυχημένες συνταγές η ΝΔ επιδιώκει ανάπτυξη με εκλογικό ορίζοντα

Για τις ανακρίβειες της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις στη χώρα κατά το πρώτο έτος της διακυβέρνηση της και τις παρωχημένες και αναποτελεσματικές συνταγές που επιλέγει η ΝΔ μέσω του real estate και του τουρισμού για την ανάπτυξη, μίλησε Στο Κόκκινο ο Λόης Λαμπριανίδης, οικονομικός γεωγράφος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρώην γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού.


Ο κ. Λαμπριανίδης στον Νίκο Ξυδάκη μίλησε και για το θέμα της απόσυρσης του τμήματος της οικογένειας που εκφράζει η Μαριάννα Λάτση και επισήμανε ότι είναι δύσκολο να πει κανείς γιατί έγινε και τι κρύβεται από πίσω, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Η οικογένεια Λάτση, όπως εξήγησε, πήρε ένα φιλέτο στο Ελληνικό, βελτίωσε πάρα πολύ τη θέση της και εξασφάλισε ακόμα καλύτερους όρους μέσω των πιέσεων των θεσμών προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι απαιτήσεις του Ελληνικού είχαν γίνει όροι για να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις.

Το Ελληνικό, όπως σημείωσε, από τη ΝΔ προβάλλεται ως εμβληματική επένδυση γιατί θα περιλαμβάνει 10.000 κατοικίες, καζίνο, ξενοδοχεία, δύο εμπορικά κέντρα και το πάρκο που ελπίζουμε να δοθεί για κοινή χρήση στους δήμους. Επισήμανε ότι με αυτές τις παρωχημένες, αναποτελεσματικές, αποτυχημένες συνταγές ξαναγυρνάμε στη λογική ότι η ανάπτυξη θα ‘ρθει μέσα από την κατοικία και τον τουρισμό.

Το να χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ο τουρισμός ως η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ένα άλλο προβληματικό ζήτημα, αν και είναι δεδομένο ότι έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των toor operators οι οποίοι έχουν τεράστια δύναμη και μονοπώλιο σχετικά με το που θα πάνε οι τουρίστες και αυτό πρέπει να σπάσει.

Ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε και στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένος και πως τον τροποποιεί η Νέα Δημοκρατία και τι αλλαγές κάνει. Αναφέρθηκε στην ανάγκη τα κίνητρα που είναι πεπερασμένα να δίνονται με φειδώ και εκεί που θα έχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη, καθώς μιλάμε για χρήματα της ελληνικής κοινωνίας και επισήμανε ότι λείπει ο νηφάλιος διάλογος για να γίνουν κατανοητά τα διακυβεύματα.

Από αυτά τα οποία έγραψε η Νέα Δημοκρατία για τα πεπραγμένα του Υπουργείου Οικονομίας για τις επενδύσεις που εγκρίθηκαν το πρώτο έτος της διακυβέρνησης της γίνεται φανερό ότι δεν υπήρχε καμιά μαζική στροφή σε επενδύσεις, τόνισε ο καθηγητής, και καμμιά διαφορά από πριν και το δεύτερο σημείο είναι ότι τα στοιχεία τα οποία δίνει διαφέρουν και είναι φουσκωμένα ακόμα και από τα στοιχεία τα οποία δίνει το ίδιο υπουργείο στον ιστότοπο του.

Αντί να καλλιεργήσουν λογική νηφάλιου διαλόγου σχετικά με το γιατί δεν έρχονται οι επενδύσεις, πετάνε κορώνες για το τι θα μας φέρει γρήγορα αποτελέσματα για την επόμενη τριετία – τετραετία  εξήγησε μεταξύ ο κ. Λαμπριανίδης.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο