ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία ανοίγει πληγές σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία ανοίγει πληγές σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα

Για τις πληγές που ανοίγει στο εκπαιδευτικό σύστημα συνολικά καθώς αποτελεί πρόκριμα οδυνηρών εξελίξεων, το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται αύριο στη Βουλή και αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Χριστόπουλος, που είναι γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο οποίος εξήγησε μεταξύ άλλων τόνισε ότι έχουμε καταφανή καταπάτηση της ισότητας ανάμεσα στους μαθητές.


Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Χριστόπουλος τόνισε πως αν ένας μαθητής πάρει 20 στη Γ` Λυκείου έχει αυτομάτως 1.000 μόρια σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ συμμετάσχει και αυτό δημιουργεί τεράστια ανισονομία καθώς από ότι φαίνεται θα μετρούν και οι βαθμοί του Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Γι’ αυτό και ό,τι γίνεται σε ένα ιδιωτικό σχολείο έχει άμεση ανταπόκριση στο ενάμιση εκατομμύριο Ελλήνων μαθητών.

Η κα Κεραμέως ισοπεδώνει για το χατίρι των φίλων της και συνεργατών της, των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές οδηγίες και από αυτό πλήττονται τα παιδιά των δημόσιων σχολείων και των ιδιωτικών που σέβονται τα δικαιώματα και των εκπαιδευτικών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει – πέρα από τις απολύσεις εκπαιδευτικών χωρίς όρια – ακόμα ότι φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών μπορούν να λειτουργούν εντός των ιδιωτικών σχολείων και αυτό σημαίνει ότι ανοίγει εκπαιδευτικό σούπερ μάρκετ και να έχει πελατεία και το απόγευμα θα ρίξει την ποιότητα των μαθημάτων.

Θεσμοθετείται επίσημα το σχολείο της αγοράς ως γνήσια εναλλακτική του δημόσιου σχολείου, το οποίο αποψιλώνεται με αφαίρεση μαθημάτων κ.ά.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με ακραία ρατσιστικό τρόπο καθώς επιβάλει την «οικειοθελή παραίτηση του εκπαιδευτικού από μέρους του ωραρίου του» και αυτό αποσκοπεί στη μείωση αποδοχών και η κα Κεραμέως ισχυρίστηκε σύμφωνα με τον γγ της ΟΙΕΛΕ με το «επικολυρικό επιχείρημα» ότι αυτό το κάνουν για τη μάνα μου θέλει να μείνει σπίτι να βλέπει τα παιδιά της, αλλά το πως θα ταΐσει αυτή η μάνα τα παιδιά της δεν μας το είπε η υπουργός.

Γίνεται ουσιαστικά μετατροπή του μισθωτού σε ωρομίσθιου. Ουσιαστικά εξαναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί χωρίς αμοιβή να δουλεύουν και το απόγευμα και τα Σάββατα στις δραστηριότητες του σχολείου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η ΝΔ ψηφίζει το νομοσχέδιο που της πήγαν έτοιμο, προκάτ οι ιδιοκτήτες των σχολείων, που θέλουν να ικανοποιήσουν τις αιμοβόρες ορέξεις τους, ενώ περνάει ως δήθεν νέες δράσεις μέτρα που ήδη ισχύουν επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δεν παρουσιάστηκε, γιατί δεν κλήθηκε κανείς εκπρόσωπος των εργαζόμενων, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σπήλιο Λιβανό θα έλεγαν περίπου τα ίδια πράγματα (ΔΟΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) έτσι τους απαγορεύτηκε να μιλήσουν και απέκλεισαν και τους εκπροσώπους των γονέων, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων – Μαθητών Ελλάδος.

Αντιθέτως σύμφωνα με τον γγε της ΟΙΕΛΕ μίλησαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, τρεις εργοδοτικούς φορείς, και μια περίφημη επιτροπή γονέων συντονιστική ιδιωτικών σχολείων, που κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία τη χρειάζεται την ανασύρει. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο