ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Σ. Βαρδάκης: Αυτοί που φτωχοποίησαν τη χώρα το ξανακάνουν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Βαρδάκης: Αυτοί που φτωχοποίησαν τη χώρα το ξανακάνουν

Για τα μειωμένα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ και όχι μόνο, που θα φτάσουν τα επίπεδα του 2009 εξαιτίας της ύφεσης, της αλματώδους αύξησης της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, των ελαστικών μορφών απασχόλησης και της πλήρους αποδιάρθρωσης της εργασίας, αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκεί κυβέρνηση της ΝΔ, μίλησε στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.


Στον Απόστολο Λυκεσά ο κ. Βαρδάκης μίλησε για το εκρηκτικό μείγμα που θα μας οδηγήσει όχι στους οικονομικούς δείκτες του 2009 αλλά στη φτωχοποίηση του κόσμου, που οι ίδιοι πολιτικοί είχαν φέρει και το χρονικό διάστημα 2010 – 2015, και σε όλα αυτά, όπως είπε, ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί οι απώλειες από τον τουρισμό καθώς είναι ολοφάνερο ότι είναι μια χρονιά χαμένη.

Οι επιπτώσεις από την απουσία εμπροσθοβαρών μέτρων – που ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – για την στήριξη της κοινωνίας και της κατανάλωσης ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού φαίνεται και τα πράγματα θα χειροτερέψουν, εξήγησε ο βουλευτής.

Ο κόσμος φοβάται καθώς δεν γίνεται κανένας έλεγχος στους τουρίστες και αυτό έχει επιπτώσεις και στον εσωτερικό τουρισμό, που αυτό κάπως θα βοηθούσε σημείωσε ο κ. Βαρδάκης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάθε μέρα παίρνει μέτρα που είναι στην αντίθετη κατεύθυνση, επισήμανε, και ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτεια εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των μαθητών, επιτρέπει απολύσεις καθηγητών χωρίς κανένα όριο και πολλά άλλα.

Πρόκειται για τρόπο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων, τόνισε ο βουλευτής και θύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε νομοθετήσει κατά των εργασιακών δικαιωμάτων πριν από την πανδημία του κορονοϊού και οι εργοδότες τώρα αντλώντας δυναμική και από αυτούς τους νόμους αρνούνται πχ να υπογράψουν μια συλλογική σύμβαση εργασίας όπως είναι αυτή για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων. 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο