ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

Γ. Βαρεμένος: Ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ελικόπτερα σαν ραδιοταξί


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Βαρεμένος: Ο Κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ελικόπτερα σαν ραδιοταξί

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Βαρεμένος τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ότι «η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων», έτσι όπως έχει κινηθεί την τελευταία εβδομάδα, με την κλιμάκωση στο Αιγαίο, που επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.


Στη συνέχεια δεν άφησε ασχολίαστη την στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος εμφανίστηκε στη Βουλή μη γνωρίζοντας την έκδοση NAVTEX με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, «εμφανίστηκε να μην γνωρίζει ότι τις NAVTEX, τις εκδίδει η υπηρεσία του Υπουργείου του. Το ετοίμασε το λιμενικό λέει για να κάνει τι; Να ετοιμάσει τα κανόνια του στη περιοχή του Καστελόριζου; Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε σχέση με την ΝΔ, που ήταν παλαιότερα αντιπολίτευση, δεν εκμεταλλεύεται για κάποιους ψήφους τα εθνικά θέματα, «αλλά η σημερινή αντιπολίτευση προσφέρεται για διάλογο προκειμένου να οικοδομηθεί ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα».

Μάλιστα θεωρεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε, πριν το ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «για αυτά, που μπορούσε να πει δημόσια, ώστε ο ελληνικός λαός, που αυτή την στιγμή νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον του σε οικονομικό επίπεδο και από την άλλη αγωνία για τις εξελίξεις στην περιοχή. Πρέπει η κυβέρνηση να ανταποκρίνεται με μια στάση υπευθυνότητας απέναντι σε αυτά τα θέματα. Αντιθέτως επιδίδεται σε ασκήσεις επικοινωνιακές, όπως την προηγούμενη εβδομάδα παρακολουθώντας μια συναυλία. Ο πολιτισμός χρησιμοποιείται φενάκη όταν τα προβλήματα διογκώνονται, με την κυβέρνηση να δείχνει την εικόνα ενός θιάσου» ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.

Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με την μετακίνηση του Κ. Μητσοτάκη από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο χρησιμοποιώντας πολεμικά ελικόπτερα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «το πρωθυπουργικό ζεύγος αναζητεί την Χολιγουντιανή λάμψη με τον Τομ Χανκς σε νησί του Αιγαίου» και ότι «ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ελικόπτερα σαν ραδιοταξί, λασπώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, προκειμένου αυτός να νιώθει ασύδοτος στο πεδίο αυτό, έχοντας την κάλυψη ενός προπαγανδιστικού μηχανισμού και θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πάρει τίποτε χαμπάρι και θα του παρουσιάζουν κασέτες για να ξεχαστεί».

Για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης μετά την Σύνοδο Κορυφής ο Γ. Βαρεμένος τόνισε ότι «κάνει υπολογισμούς το κυβερνητικό επιτελείο, που θεωρεί ότι οι πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, μπορούν να τους χειριστούν σαν επικοινωνιακά πειραματόζωα» και επισήμανε ότι όταν οι Βόρειοι βλέπουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την περικοπή των επιχορηγήσεων και την αύξηση των δανείων, υπογράμμισε ότι «τα 12,5 δις ευρώ σε δάνεια, που θα λάβει η χώρα μας, θα προστεθούν στο ελληνικό χρέος, που αυξάνει το ποσοστό σε απαγορευτικά επίπεδα. Αν δεν υπήρχε ο κορονοϊός δεν ξέρουμε τι θα απαιτούσαν τώρα οι «δανειστές» από την Ελλάδα. Βγήκαμε από το τούνελ τον Αύγουστο του 2018, πριν έρθει η «σωτήρια κυβέρνηση της ΝΔ» και μπήκαμε σε τούνελ σκοτεινό. Για το 2021 προβλέπονται 3,5 δις ευρώ και για το 2022 δεν ξέρουμε ακόμη τίποτε και κάθε φορά θα συνεδριάζει το Eurogroup για να αποφαίνεται με ποιες προϋποθέσεις θα δίνονται όποια χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρεμένος εστίασε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας, όπου τα τουριστικά καταλύματα έχουν μια πληρότητα, μόλις της τάξεως του 20% και τις επιπτώσεις, που έχει αυτό στην ανεργία, αλλά και την αγωνία, που υπάρχει σε όσες ξενοδοχειακές μονάδες δεν άνοιξαν και το τι θα γίνει την επόμενη τουριστική σεζόν.

Προβληματισμός επικρατεί και στην πρωτογενής παραγωγή, με την ελιά καλαμών να καταγράφει μια τιμή πώλησης ιδιαίτερα χαμηλή. «Έχουν κατακρημνιστεί οι τιμές και κανείς δεν ασχολείται να δει τι γίνεται. Έφτασε να πωλείται από 60-70 λεπτά το κιλό και να μην τις παίρνουν κιόλας. Είναι τραγική η κατάσταση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση. Τον πιέζουμε όσο μπορούμε, αλλά η κυβέρνηση δείχνει μια αδιαφορία», ενώ αλλαγή στον σχεδιασμό υπήρχε και με τους ΤΟΕΒ (λύση μέσω ενεργειακής κοινότητας), με αποτέλεσμα με ένα εμαιλ να ενημερωθούν ότι «κόβουν το ρεύμα επικαλούμενοι κάποιες ρυθμίσεις, που είχαν γίνει πριν την συμφωνία για την ενεργειακή κοινότητα, και μέσα στο ζενίθ των καλλιεργειών, αποφασίζουν αυτό. Τι είδους λογική επικρατεί στο επιτελικό κράτος είναι απορίας άξιο».

Τέλος, για την Πατρών- Πύργου ακόμη περιμένει από τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή να του δώσει το μνημόνιο συναντίληψης, που υπέγραψε με την Ολύμπια Οδό για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, «ούτε η λίστα Πέτσα να ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος και συμπλήρωσε ότι «από τον Νοέμβριο μας λέει ότι έρχεται η απάντηση από την Ε.Ε., αλλά δεν μας δίνει καμία απάντηση σε όσα του θέτουμε. Έχουν μια αλαζονεία, που νομίζουν ότι θα είναι ισόβιοι κληρονόμοι της εξουσίας».

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο