ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020

«Δεν μπορεί κανείς να προσβάλει τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Δεν μπορεί κανείς να προσβάλει τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου»

Την αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα προκάλεσε η στάση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει «Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε, ας έρθει στο δημοτικό συμβούλιο». Ο συγγραμματέας του συμβουλίου, Αριστομένης Συγγελάκης μίλησε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν προς τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου ο κ. Συγγελάκης αναφέρθηκε στο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκπομπής με θέμα την παραχώρηση της βίλας Πετρίδη από τον δήμο Θεσσαλονίκης στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, που έχει προκαλέσει την αντίδραση του συμβουλίου.

Ο κ. Κυριζίδης κάλεσε τον «κ. Γλέζο να έλθει στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης» και παρότι η αντίδραση από την πλευρά συμμετεχόντων στη συζήτηση ήταν άμεση, ο ίδιος επέμεινε στο ίδιο ύφος λέγοντας «Δεν ξέρω για ποιον Γλέζο μιλάτε. Δεν ξέρω ποιον εκπροσωπεί το Εθνικό Συμβούλιο». Ο κ. Συγγελάκης έκανε λόγο για μία συμπεριφορά που δείχνει άγνοια της ιστορίας, ασέβεια προς τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.

Παράλληλα, στάθηκε στο ότι «από την αρχή έδειχνε εριστικός, έδειχνε έναν ανεξήγητο εκνευρισμό» περιγράφοντας μία περιφρονητική συμπεριφορά του αντιδημάρχου προς το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα αλλά και στο ότι, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε μία συγνώμη. «Δεν νοείται να επιμένει στην υβριστική συμπεριφορά, να μην επιχειρεί να επανορθώσει», σχολίασε.

«Δεν μπορεί κανείς να προσβάλει, βαρύτατα μάλιστα, τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου», υπογράμμισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στην επιστολή του συμβουλίου προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από τον οποίο ζητούν να προβεί σε πράξη επανόρθωσης του ολισθήματος του κ. Κυριζίδη που εκθέτει όπως τονίζουν την δημοτική αρχή και τον δήμο Θεσσαλονίκης και επιπλέον τον καλούν να μην προχωρήσει στην παραχώρηση της βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο