ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Η ΝΔ υποκύπτει σε πιέσεις & δεν ακούει τους εμπειρογνώμονες για μέτρα κατά του κορονοϊού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η ΝΔ υποκύπτει σε πιέσεις & δεν ακούει τους εμπειρογνώμονες για μέτρα κατά του κορονοϊού

Η μάσκα χρειάζεται, είναι ένα μέσο προστασίας και χρειάζεται χωρίς εξαιρέσεις ειδικά σε χώρους κλειστούς που δεν αερίζονται, επισήμανε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Σταμάτης Βαρδαρός, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα εξήγησε ότι είναι αναγκαία γιατί έχουμε και πολλούς ασυμπτωματικούς φορείς. Παράλληλα επισήμανε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα σε αυτά τα οποία εισηγούνται οι επιστήμονες σε σχέση με αυτά που τελικά αποφασίζει η κυβέρνηση.


Δεν είναι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων, εξήγησε ο κ. Βαρδαρός στον Απόστολο Λυκεσά, να μην φοράνε πχ μάσκες οι πιστοί στις εκκλησίες, αυτές είναι αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία θέτει τα κριτήρια και κινείται από άλλες πιέσεις, συμφέροντα και αναγκαιότητες και όχι εξαιτίας της ανάγκης να επανεκκινηθεί η οικονομία, αυτό το αντιλαμβανόμαστε όλοι.  

Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η επανεκκίνηση της Οικονομίας πάνε χέρι – χέρι, χωρίς το ένα, δηλαδή την υγειονομική θωράκιση δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα ούτε στο άλλο, τόνισε.

Ο κ. Βαρδαρός επισήμανε ότι δεν είναι το λοκ ντάουν αυτό που ευθύνεται για τις συνέπειες στην Οικονομία είναι η ίδια η πανδημία που επιφέρει συνέπειες και στο οικονομικό περιβάλλον γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει με το «Μένουμε Όρθιοι 1 και 2» την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων.

Η κυβέρνηση πιέζεται και επηρεάζεται και από άλλες πλευρές, κυρίως οικονομικές με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της κρουαζιέρας, εξήγησε ο κ. Βαρδαρός, καθώς από τη μια επανέρχεται και σωστά η χρήση της μάσκας και από την άλλη επιτρέπεται να έρθουν κρουαζιερόπλοια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα νησιά και τον ίδιο τον κόσμο και ενώ ξέρουμε ότι η κατάσταση των δομών υγείας στα νησιά δεν είναι και η καλύτερη, έχουμε υποστελέχωση παρά τις προσλήψεις συμβασιούχων και το ΕΣΥ παραμένει σε όρια λειτουργίας ιδιαιτέρως επισφαλή, αφού δεν πάρθηκαν μόνιμα μέτρα.

To σύστημα δεν ενισχύθηκε, παρά τον χρόνο που κερδήθηκε από το λοκ ντάουν, ώστε να είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση το φθινόπωρο, εξήγησε ο πρώην γγ του Υπουργείου Υγείας.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο