ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020

Α. Στρατογιάννης: Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τα καρναβαλικά πληρώματα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Στρατογιάννης: Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τα καρναβαλικά πληρώματα

«Όφειλαν να είχαν προβλέψει τι θα γίνουμε εμείς φεύγοντας από τις αποθήκες του ΑΣΟ» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο Ασημάκης Στρατογιάννης από το καρναβαλικό πλήρωμα 98.


Η πρόταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Καρναβάλι Πάτρας για πρόσκληση των καρναβαλικών πληρωμάτων και κάθε ενδιαφερόμενου να καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του έως τέλος Αυγούστου για τον χώρο, που θα στεγαστούν τα καρναβαλικά πληρώματα, ύστερα από την έξωση, που τους έγινε από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως λέει ο Ασημάκης Στρατογιάννης κάποια επίσημη πρόταση δεν του έγινε, παρά μόνο ενημερώθηκε για το θέμα από τα τοπικά σαιτ. Δηλώνει ότι αν υπάρχει βλέψη για κάποιον χώρο είναι θετικό, «αλλά όταν γίνεται πρόσκληση για μια κουβέντα, οφείλεις να ενημερώσεις άμεσα τους ενδιαφερόμενους με εμαιλ ή στο τηλέφωνο. Δεν είμαστε άγνωστοι μεταξύ μας, δεν είμαστε ο κάθε ενδιαφερόμενος, αλλά συγκεκριμένα καρναβαλικά πληρώματα, και η κουβέντα γίνεται σε συγκεκριμένη βάση», αν και ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για μια αόριστη κουβέντα, «αν βρω ένα χώρο, πως θέλετε να είναι, αυτή η θεωρία δεν οδηγεί πουθενά».

Τα τελευταία 17 χρόνια, οι αποθήκες του ΑΣΟ, αποτελούσαν το «σπίτι» και το εργαστήρι πολλών πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, τα οποία δημιουργούσαν εκεί τα άρματα και τις κατασκευές τους. Τον Μάιο, ύστερα από απόφαση της δημοτικής αρχής αποχώρησαν από τον χώρο για να ξεκινήσει ο εργολάβος τις εργασίες ανάπλασης, όμως στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο ανάδοχος του έργου αποχώρησε από την εργολαβία.

«Ο Δήμος Πατρέων εκ των προτέρων ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τον εργολάβο και ότι δεν θα γινόταν το έργο. Από τον Φεβρουάριο ο εργολάβος είχε υπαναχωρήσει και αυτή την στιγμή οι κατασκευές μας είναι στο Πετρώτο, εκτεθειμένες μια στον ήλιο και μια στην βροχή. Κανείς μας δεν είναι εναντίον του έργου, αλλά ο δήμος μπορούσε, μέχρι να επιλεγεί ο νέος εργολάβος, να προστατευθούν οι κατασκευές μας, διότι είναι περιουσία, που καταστρέφεται. Δεν τις θεωρούμε περιουσία μας, είναι περιουσία της Πάτρας» δήλωσε ο Ασημάκης Στρατογιάννης.

Αυτή την στιγμή τα καρναβαλικά πληρώματα ζητούν να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος και από τις δυο πλευρές για να βρεθεί λύση, διότι ο χώρος του Πετρωτού είναι ακατάλληλος για τη φύλαξη των καρναβαλικών αρμάτων, ενώ ο χώρος της Πειραϊκής- Πατραϊκής, που είχε προταθεί παλαιότερα, δεν προχώρησε.

«Αν κάποιος θεωρεί ότι είμαστε κέρδος για την πόλη νομίζω ότι οφείλει, το λιγότερο, να μας σεβαστεί. Είναι βασικό σημείο και μέχρι ώρας δεν το έχουμε δει. Υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό μας και χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα, που ακολουθεί.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο