ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Εξαπάτηση & θεσμική εκτροπή το «κούρεμα» κατά 60% στα αναδρομικά των συνταξιούχων απ’τη ΝΔ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Εξαπάτηση & θεσμική εκτροπή το «κούρεμα» κατά 60% στα αναδρομικά των συνταξιούχων απ’τη ΝΔ

Η κυβέρνηση επιτρέπει τον Σεπτέμβρη να βγουν σε πλειστηριασμό χιλιάδες κατοικίες και χθες στη Βουλή δεν είχαμε απλώς μια πολιτική αντιπαράθεση αλλά μια προσπάθεια της ΝΔ να προχωρήσει σε μια ακόμα απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης του λαού βάσει των όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.


Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Χαρίτσης μίλησε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας που λήγει αύριο 31 Ιουλίου και εξήγησε ότι δεν είδαν μια πρόταση της κυβέρνησης για ένα νέο πλαίσιο πέραν της επιδότησης του ενοικίου που ουσιαστικά αφορά τις τράπεζες.

«Αυτό σημαίνει ότι από τον Σεπτέμβρη θα έχουμε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αυτό εμείς προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε» σημείωσε ο βουλευτής και τόνισε πως γι’ αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν πρότεινε τίποτα η ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, είπε ο κ. Χαρίτσης, είχαμε και μια διαδικασία πλήρους ευτελισμού του κοινοβουλίου, θεσμικής εκτροπής όπως αυτά που ειπώθηκαν για τα αναδρομικά των συνταξιούχων , μάλιστα ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενες ανακοίνωσε ότι φέτος θα πληρωθούν βάσει της απόφαση του ΣτΕ όλα τα αναδρομικά τα οποία δικαιούνται και τα οποία παρανόμως είπαν παρακρατηθεί το 2012 με τον νόμο Βρούτση, που είναι και ο τωρινός υπουργός Εργασίας στη συνέχεια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι αυτό αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις και μίλησε ουσιαστικά για κούρεμα 60% στα αναδρομικά αυτά.

Μάλιστα το είπε αυτό, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με μια περισσή δόση αλαζονείας ψευδόμενος, μιλώντας για απόφαση του ΣτΕ που αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις ενώ είναι απολύτως σαφές ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα.

Είχαμε προσπάθεια πλήρους εξαπάτησης των συνταξιούχων και του συνόλου της κοινωνίας καθώς ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ποσό του 1,4 δισ. ευρώ που θα δοθεί, ενώ το σύνολο των αναδρομικών είναι 3,9 δισ. ευρώ.

Λίγη ώρα μετά έρχεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και με τροπολογία που καταθέτει την τελευταία στιγμή χωρίς να έχει και το πολιτικό θάρρος να την υπερασπιστεί στη Βουλή προσπάθησε να την περάσει στα κρυφά, και στην τροπολογία αναγράφεται το ακριβές ποσό που είναι 900 εκατ. ευρώ. Ήρθε δηλαδή ο υπουργός και αναίρεσαι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό του, σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση της ΝΔ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε πως «πέρυσι τέτοια εποχή ο κ. Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία της τελευταίας στιγμής που αφορούσε τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις με την ίδια μεθόδευση. Αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης ΝΔ η προσπάθεια να περνούν αντικοινωνικές ρυθμίσεις, κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας, χωρίς συζήτηση και στα κρυφά, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις». «Το υπερσυγκεντρωτικό, επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έχει χάσει κάθε έννοια σεβασμού στη νομοθεσία και τις διαδικασίες. Η κρίση της πανδημίας εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για το βόλεμα ημέτερων», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης για την αύξηση του αριθμού μετακλητών υπαλλήλων μέσα σε ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στο πεδίο της οικονομίας, τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Χαρίτσης. «Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι τον πρωθυπουργό να μας διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς στην οικονομία, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη και με τους πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης. Η κρίση θα είναι πολύ βαθιά και η ανάκαμψη πολύ πιο αργή για την Ελλάδα από ότι για άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε για το Ταμείο Ανάκαμψης και αποσιώπησε πλήρως το γεγονός ότι τα ποσά που θα λάβει η χώρα μας είναι πολύ μικρότερα από αυτά που αναμένονταν αρχικά», ξεκαθάρισε.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με τυχοδιωκτικό τρόπο να αποδράσει από τα οξυμένα προβλήματα μέσα από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Στην οικονομία δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων, που θα έρθουν αντιμέτωποι με την ανεργία και τα λουκέτα. Στο υγειονομικό πεδίο με τις παλινωδίες της στη χρήση της μάσκας, στα υγειονομικά πρωτόκολλα που αλλάζουν κάθε μέρα, αλλά και στον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο άνοιξαν τα σύνορα. Και φυσικά στα ελληνοτουρκικά με την όξυνση της επιθετικότητας από την πλευρά της Τουρκίας και την αδράνεια της κυβέρνησης ως προς την ενεργοποίηση της δυνατότητας επιβολής κυρώσεων. Εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει να αποδράσει των ευθυνών της ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έτοιμος να καταθέσει μία πρόταση για προοδευτική διέξοδο προς τον ελληνικό λαό», κατέληξε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο