ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

Γ. Κατρούγκαλος: Εξαπάτηση των συνταξιούχων από Μητσοτάκη & Βρούτση για τα αναδρομικά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Κατρούγκαλος: Εξαπάτηση των συνταξιούχων από Μητσοτάκη & Βρούτση για τα αναδρομικά

Για τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου και την εξαπάτηση των συνταξιούχων για τα αναδρομικά μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εξήγησε ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόζει τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας και όλα αυτά διακωμωδήθηκαν χθες με τον τρόπο που τα παρουσίασε ο πρωθυπουργός καθώς στην πραγματικότητα λιγότεροι από τους μισούς συνταξιούχους θα πάρουν κάποιο ποσό αναδρομικών.


Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι και εκεί φάνηκε η ταξική μεροληψία της κυβέρνησης καθώς οι συνταξιούχοι που δεν θα πάρουν τίποτα είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν κάτω από 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριας και επικουρικής.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως τόνισε ο τομεάρχης δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς από την κυβέρνηση, η ΝΔ όμως αποφάσισε αντί να εφαρμόσει στο σύνολο τις αποφάσεις του ΣτΕ και για τα δώρα και για τις επικουρικές συντάξεις αποφάσισε να εφαρμόσει μόνο το σκέλος των κύριων συντάξεων και είναι τόσο απλό, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

To ίδιο ισχύει και για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και για τους πιο αδύναμους που είναι εκτεθειμένοι σε χρέη, επισήμανε ο βουλευτής τονίζοντας την ταξική μεροληψία της κυβερνητικής πολιτικής, και εξήγησε ότι αυτά που μας περιμένουν από τον Σεπτέμβρη θα είναι πρωτόγνωρα ακόμα και για εμάς που έχουμε περάσει την κρίση με διχασμό της κοινωνίας με πιο έντονα χαρακτηριστικά.

Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ένας φαύλος κύκλος η ίδια η κυβέρνηση, το ίδιο κόμμα της ΝΔ που είχε φέρει την κρίση με έλλειμα της τάξης του 16% δηλαδή 25 δισ. έλλειμα τώρα ουσιαστικά προετοιμάζει τη μετάβαση σε μια περίοδο που θα έχει ακόμα πιο σκοτεινά χαρακτηριστικά, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Για την εκδήλωση της κλιμακούμενης επιθετικότητας ο τομεάρχης τόνισε ότι αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο το ζήτημα είναι πως θα το προλάβουμε και όχι πως θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Αν είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση κυρώσεις προς την Τουρκία από την ΕΕ για κάθε παράνομη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας προς την Ελλάδα θα ήταν αυτό εφικτό, μέσω της ενεργητικής διπλωματίας και αυτό το κενό στρατηγικής καταλογίζουμε στη ΝΔ, επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο