ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Θριάσιο Νοσοκομείο: Η κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές των εργαζομένων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θριάσιο Νοσοκομείο: Η κυβέρνηση κωφεύει στις φωνές των εργαζομένων

Την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πνευμονολογική μονάδα του Θριάσιου Νοσοκομείου καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. Όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Τάκης Παντέλης, πρόκειται για κλινική αναφοράς για τον covid-19, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.


«Παρ’ όλο που είχαμε την εμπειρία της πρώτης περιόδου της πανδημίας, και το νοσοκομείο μας ήταν νοσοκομείο αναφοράς, δυστυχώς και η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και το υπουργείο δεν έχουν βγάλει συμπεράσματα για να βελτιώσουμε τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και των εργαζομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντέλης.

Ενώ η κλινική είναι κλινική αναφοράς covid-19, παράλληλα συνεχίζει και είναι κλινική και για τις άλλες αρμοδιότητες, μια καθαρά πνευμονολογική κλινική. «Διεκδικούμε να βγει από τις εφημερίες ή αν δεν μπορεί να έχει κοινή εφημερία με κάποια άλλη πνευμονολογική κλινική, για να μπορέσει να υπάρξει μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των περιστατικών και να μην υπάρχει αυτός ο τεράστιος φόρτος» τόνισε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

«Δυστυχώς ούτε κατά την πρώτη περίοδο, ούτε και τώρα που μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να υπάρξει ένας καλύτερος σχεδιασμός, το υπουργείο κωφεύει στα αιτήματα μας και αναγκάζει μια κλινική πέρα από τα περιστατικά covid-19 να έχει και ένα μεγάλο εύρος άλλων περιστατικών, το οποίο καταλαβαίνετε και δυσκολεύει όταν έχεις έξι γιατρούς, πέρα από τα περιστατικά που νοσηλεύονται στην κλινική να έχουν και σε άλλες κλινικές περιστατικά που θα πρέπει να τα παρακολουθούν. Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επίλυση του προβλήματος και επιβαρύνει τη λειτουργία της κλινικής» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παντέλης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο