ΥΓΕΙΑ | Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

6 χρόνια περιμένουν τα δεδουλευμένα τους 35 εργολαβικοί στο νοσοκομείο Παπανικολάου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

6 χρόνια περιμένουν τα δεδουλευμένα τους 35 εργολαβικοί στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Για τον Γολγοθά που βιώνουν εδώ και 6 χρόνια 35 εργολαβικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, μιλήσαμε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» με την πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Ελένη Σιώτου.


Όπως περιέγραψε στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, πρόκειται για 35 άτομα που εργάζονταν σε εργολαβική εταιρία που είχε αναλάβει την σίτιση του νοσοκομείου, όταν εντελώς ξαφνικά στα τέλη του 2014 η εταιρία «τα πήρε όλα κι έφυγε», εξαφανίστηκε αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους στους οποίους όφειλε δεδουλευμένα 8 μηνών. «Αυτά συμβαίνουν κι αυτά πληρώνουν οι άνθρωποι όταν είναι έρμαια των εργολάβων», σχολιάσε δηκτικά η κα Σιώτου.

Συνεχίζοντας την περιγραφή, ανέφερε πως το νοσοκομείο κατέθεσε τις οφειλές του στον εργολάβο, ωστόσο τα χρήματα αυτά τα πήρε το δημόσιο λόγω οφειλών του εργολάβου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας ανάμεσα στο δημόσιο και το νοσοκομείο. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση που βγήκε πρόσφατα, τα χρήματα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους από το νοσοκομείο καθότι αυτό ήταν που έπρεπε να ελέγχει τον εργολάβο ότι πληρώνει τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, πριν την δικαστική απόφαση, το δημόσιο είχε δώσει στους εργαζόμενους 2.000 ευρώ έναντι και τώρα ζητά τα ποσά αυτά πίσω, καθώς κρίθηκε πως το νοσοκομείο πρέπει να δώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους. «Δεν φτάνει που οι άνθρωποι δεν πληρώθηκαν για τους 8 μήνες κι το έναντι που τους δόθηκε, το ζητάνε πίσω», ανέφερε η ίδια, εκφράζοντας την πεποίθησή της πως το νοσοκομείο θα τηρήσει την δικαστική απόφαση και θα δώσει τα χρήματα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για το πότε θα γίνει αυτό.

Ανεξάρτητα αν το θέμα είναι διαδικαστικό, όπως σημείωσε, ανακύπτουν δύο ζητήματα: αφενός ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τόσα χρόνια μετά, και αφετέρου βγαίνει στην επιφάνεια το ζήτημα των εργολάβων μέσα στα νοσοκομεία, που «η τωρινή κυβέρνηση το θέλει κ το προωθεί», σημειώνοντας την αντίθεση του σωματείου καθώς «η καθαριότητα, η φύλαξη, η σίτιση δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο