ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

«Καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων» από τον νόμο για την παιδεία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων» από τον νόμο για την παιδεία

Για τις επιπτώσεις της εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στην Βουλή για την παιδεία μιλήσε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» η βουλεύτρια Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι σε αρνητική κατεύθυνση και για τους εργαζόμενους και για το «επιχειρείν».


Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην ευελιξία που επικαλούνται κυβερνητικά στελέχη, σημειώνοντας πως «αυτή η ευελιξία στο λεξιλόγιο της νεοφιλελεύθερης λογικής -και καθόλου φιλελεύθερης- έχει να κάνει με την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων», προσθέτοντας πως οι διατάξεις που πέρασαν «δεν βοηθούν ούτε το ίδιο το επιχειρείν».

Παράλληλα, η κα Χρηστίδου καταλόγισε στην κυβέρνηση πως προχώρησε σε έναν νόμο «όχι για να βοηθήσει γενικά την ιδιωτική εκπαίδευση και τα εκπαιδευτήρια αλλά μόνο συγκεκριμένους φίλους, ημέτερους».  Επίσης επέκρινε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν, ενώ ζητήθηκε, εκπρόσωποι κι άλλων φορέων που σχετίζονται με το θέμα προκειμένου να τοποθετηθούν στη Βουλή.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο