ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Α. Ξανθός: Το μεγάλο αίτημα είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ που η ΝΔ δεν κάνει


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Α. Ξανθός: Το μεγάλο αίτημα είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ που η ΝΔ δεν κάνει

«Είμαστε όντως σε μια δύσκολη φάση σε μια οριζόντιου χαρακτήρα αναζωπύρωση της πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο» επισήμανε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, γιατρός και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ο οποίος τόνισε ότι επανεμφάνιση του κ. Τσιόδρα χθες δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Στην Ευγενία Χατζηγεωργίου ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά λάθη τα οποία τα έχουν επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό καθώς υπήρξαν παλινωδίες και αντιφάσεις και καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση έδωσε πρώτη αυτή το σήμα της χαλάρωσης και της αμεριμνησίας σημείωσε ο τομεάρχης και εξήγησε ότι δεν υπήρχε ένα πολύ σαφές σχέδιο και στρατηγική και για τη διαχείριση των επισκεπτών και για την εποπτεία στους τουριστικούς προορισμούς, στους χώρους μαζικών συναθροίσεων.

Όλοι πλέον συμφωνούν, είπε ο κ. Ξανθός, ότι οι βασικοί χώροι μετάδοσης του ιού είναι οι χώροι μαζικών συναθροίσεων, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εκεί ήταν τραγικά ανεπαρκής η διαχείριση ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου αντί να πυκνώνουν τα δρομολόγια υπήρξε αραίωση τους και έτσι αυξήθηκε ο συνωστισμός.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον βουλευτή, έπαιξαν έναν ρόλο και χάθηκε ο έλεγχος λίγο παραπάνω λόγω και των ανεπαρκειών στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση επαναπαύθηκε στις δάφνες της πρώτης περιόδου έδειξε μεγάλη αυταρέσκεια και αλαζονεία πάρα πολλές φορές και υποτίμησε τον κίνδυνο και αυτό επηρέασε την πορεία των πραγμάτων, σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Ο τομεάρχης τόνισε ότι χρειάζεται να βελτιωθούν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και οι δομές στους τουριστικούς προορισμούς.

Δεν γίνονται κινήσεις αναβάθμισης και αισθητής βελτίωσης του ΕΣΥ και αυτό είναι μεγάλο έλλειμα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός, και τόνισε ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ποιο είναι ακριβώς το συμπέρασμα και ποιο το επίδικο της συγκυρίας, δηλαδή να υπάρξει μια γενναία επένδυση του δημόσιου συστήματος υγείας καθώς αυτό είναι τώρα το μεγάλο αίτημα.

Η κυβέρνηση επιμένει στη νεοφιλελευθερη γραμμή του λιγότερου κράτους και στο άνοιγμα της αγοράς σημείωσε ο βουλευτής τονίζοντας ότι αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας πιθανότατα το φθινόπωρο που θα έχουμε μεγαλύτερο επιδημιολογικό κύμα.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο