ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

«Πρωτοφανές να ακυρώνεται παράσταση στη Λήμνο»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Πρωτοφανές να ακυρώνεται παράσταση στη Λήμνο»

«Πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού», χαρακτήρισε μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμμαχίας Παλλημνιακής Ανάπτυξης», Βλάσης Χατζηχαραλάμπους την ακύρωση της παράστασης «Μετανοείτε» από τη θεατρική ομάδα "Τσιριτσάντσουλες" στο Ρωμανού Λήμνου. «Δεν έχουμε ξαναζήσει στο νησί να απαγορεύεται ή να ακυρώνεται θεατρική παράσταση, κάποιο δρώμενο για το περιεχόμενο του», ανέφερε.


Μιλώντας στην εκπομπή «Kάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, τόνισε πως το θέμα απασχολεί τις τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία και επισήμανε πως πρέπει να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες περί παρεμβάσεων και πιέσεων που οδήγησαν στην ακύρωση της παράστασης- καταγγελίες στις οποίες προχώρησε η οργάνωση «Αφθονία», που είχε καλέσει την θεατρική ομάδα να παρουσιάσει την συγκεκριμένη παράσταση στο νησί στο πλαίσιο πανελλαδικής περιοδείας που πραγματοποιούν.

«Το θέμα είναι όχι τόσο στο περιεχόμενο της παράστασης, αλλά στο δικαίωμα που έχει ένας φορέας ή μια συλλογικότητα ή πολίτες να διοργανώσουν μία παράσταση. Έχει να κάνει με τον δημόσιο χώρο και κατά πόσο είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε χρήση του χωρίς να μας ελέγχει κάποιος για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που θέλουμε να οργανώσουμε», σχολίασε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλονται, στο θέμα έχει εμπλακεί η Ιερά Μητρόπολη, η αστυνομία και η δημοτική αρχή και όπως τόνισε ο κ. Χατζηχαραλάμπους αφενός οι εν λόγω καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν και αφετέρου θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν. Ο ίδιος επέκρινε την διοίκηση του δήμου που ακόμη δεν έχει πάρει δημόσια θέση και για τον λόγο αυτόν θα τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις.

«Θίγομαι ως πολίτης και ως κάτοικος του νησιού να ακυρώνονται παραστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Χατζηχαραλάμπους και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ας μην επιτρέψουμε στην βαρβαρότητα να μπει στην καθημερινότητα μας. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτές τις εποχές να μπορούμε να επικοινωνούμε, να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Αυτό είναι το μόνο φάρμακο. Και να μην γυρίσουμε σε εποχές που έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στην συλλογική μας μνήμη για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο